Easy Web Search
Image default
Vervoer en transport

Handige onderdelen voor uw aanhanger

Aanhangers zijn ongelofelijk handig voor van alles en nog wat. Voor veel verschillende klussen heeft u ook verschillende onderdelen nodig, onderdelen waarvan u zelf niet eens wist dat ze bestonden en dat u ze nodig had. Maar ook alledaagse, maar toch ontzettend belangrijke, onderdelen. De handigste en meest bruikbare onderdelen voor uw aanhanger zijn in dit artikel voor u op een rijtje gezet.

Oprijplaten

Houdt u van crossbrommer-of motorrijden? Dan kan een oprijplaat u uitstekend uitkomen. Op deze manier hoeft u de motor/brommer niet te tillen en kunt u deze gemakkelijk op uw aanhanger rijden. Handig voor als u een keer alleen bent. Niet alleen voor motors/brommers is een oprijplaat een absolute uitkomst. Ook wanneer u veel spullen/afval moet vervoeren, u kunt uw aanhanger dan gemakkelijk inladen met behulp van een kruiwagen. U rijdt de kruiwagen met veel gemak de aanhanger in, zo worden moeilijke klussen makkelijk gemaakt. Een oprijplaat is dus een absolute meerwaarde voor, zo goed als iedere, aanhangergebruiker.

Een goed neuswiel

Het belang van een goed aanhangwagen neuswiel wordt vaak onderschat. Zodra u de aanhangwagen loskoppelt van uw auto hangt de volledige aanhanger af van uw neuswiel. Het is belangrijk dat u de juiste soort aanhangwagen neuswiel kiest voor uw aanhanger en dat het neuswiel van hoge kwaliteit is. Niet alleen voor het gebruiksgemak, maar ook voor eigen en andermans veiligheid. Zo mag het bijvoorbeeld niet voorkomen dat het neuswiel onder het rijden los schiet. Er zijn 3 verschillende soorten neuswielen, namelijk 35 mm neuswielen, 48 mm neuswielen en 60 mm neuswielen. Welk soort neuswiel uw aanhanger nodig heeft wordt bepaald door het gewicht van uw aanhanger. Hoe hoger het gewicht, hoe hoger de afmeting van uw neuswiel.

Neuswiel

Zet uw lading goed vast

U wilt koste wat het kost voorkomen dat er lading uit uw aanhanger valt. Het is daarom belangrijk dat u uw lading goed vastzet, spanbanden kunnen hier goed bij helpen. Ook een net over uw lading is geen overbodige luxe. Zo voorkomt u problemen voor uzelf en andere verkeersdeelnemers.

Gereedschapset

Het is altijd handig om wat gereedschap bij u te hebben wanneer u op pad gaat met de aanhanger. Als het goed is heeft u uw aanhanger gecontroleerd op gebreken voor u wegreed, maar het kan nog weleens gebeuren dat er onderweg nieuwe gebreken ontstaan. Niet wenselijk, maar soms kunt u dit niet voorkomen. Het is daarom altijd handig om gereedschap bij u te hebben. Zo kunt u altijd het een en ander zelf oplossen. Zorg wel dat het veilig genoeg is om de openbare weg weer te betreden. Bij twijfel, niet meer gaan rijden.