Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Gebruik vicks vaporub voor je kalknagel

Iets wat veel mensen niet weten is dat een schimmelnagel of kalknagel vaker voorkomen dan je denkt. Deze infecties zijn niet pijnlijk, maar als je ze een tijd niet behandeld dan kan je er problemen meer krijgen. Een kalknagel is ook vrij besmettelijk en je kan jezelf en andere besmetten. Hier moet je dus mee oppassen. Als je een kalknagel lang niet behandeld dan kan deze gaan bladeren en uiteindelijk zelfs afvallen. Dit kan dat wel weer vrij pijnlijk zijn! Gelukkig zijn  er een aantal dingen die je kan doen om van je kalknagel af te komen. Een van deze remedies is vicks vaporub voor je kalknagel of een azijn bad. Lees hieronder verder!

Vicks vaporub voor je kalknagels

Vicks vaporub kan je ook voor je kalknagel gebruiken. Iedereen kent vicks vaporub wel, veel mensen hebben dit wel thuis staan voor wanneer ze ziek zijn. In het product vicks zitten veel aromatische stoffen en vluchtige oliën. Deze stoffen beginnen pas te werken, wanneer de zalf in aanmerking komt met je lichaamswarmte. Dit gebeurt dus ook wanneer je de zalf rond je kalknagel gebruikt. Door de Thymol die in vicks zit werkt het product goed tegen de kalknagel. Thymol is bekend voor zijn ontsmettende en antibacteriële werking.

Een azijn bad

Azijn wordt ook veel gebruikt om een kalknagel te behandelen. Azijn heeft een erg hoge zuurgraad waar schimmels niet goed tegen kunnen. Door een azijn voetbad te nemen kan je dus ook de schimmelnagel tegen gaan. We moeten er wel bij zeggen dat het voor de een erg goed werkt en voor de ander totaal niet. Het ligt er dus per individu aan of het werkt of niet.

https://kalknagelbehandelen.nl/vicks-kalknagel-behandeling/