Easy Web Search
Image default
Winkelen

Een verlicht gaming toetsenbord kopen

Een verlicht gaming toetsenbord kopen

Een verlicht gaming toetsenbord kopen is natuurlijk leuk, maar er is ook ontzettend veel keuze. We krijgen vaak de vraag waarom mensen niet voor een betaalbaar chinees alternatief kiezen. Dit is simpelweg om de kwaliteit van deze toetsenborden. De grotere merken gebruiken vaak bij de toetsenborden mechanische knoppen. Deze zijn veel makkelijker in de bedieningen en de reactietijd is heilig bij het spelen van een game. Daarnaast is de levensduur ook vaak vele malen langer, en dat is ook wel een puntje wat je in je achterhoofd moet houden.

Waar let je op bij het kopen van een gaming toetsenbord?

Bij het kiezen en vergelijken van Gaming toetsenborden zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Zo wordt er veel gelet op de extra knoppen die op zo’n toetsenbord kunnen zitten. Dit loopt uiteen van sneltoetsen tot aan een scrollwiel voor het volume. Wat we ook steeds meer zien zijn de multimediatoetsen. Tijdens het gamen luister je via de computer, speakers of een headset ook naar muziek. Echter als de telefoon afgaat wil je dat even uit kunnen zetten of soms wil je gewoon even een nummer kunnen skippen. 

Standaard worden de toetsen van een toetsenbord gemaakt van membraan, maar bij een gaming toetsenbord worden deze juist mechanisch gemaakt. Dit zorgt voor een betere aanraakgevoeligheid en dus ook weer een tijdsbesparing. In bijna iedere game draait het om snelle prestaties neerzetten of je wordt bijvoorbeeld doodgeschoten als je niet snel genoeg handelt. Natuurlijk is een draadloos toetsenbord ook fijner als die met draad. Gelukkig zijn de meeste game toetsenborden vandaag de dag dan ook draadloos.

Kiezen voor een betrouwbaar merk zoals Corsair

Corsair en Razer zijn de twee grootste namen op het gebied van gaming toetsenborden. Een goed voorbeeld van een betaalbaar, maar ook functioneel toetsenbord is het Corsair K70 RGB verlicht game toetsenbord. Deze beschikt namelijk over RGB LED verlichting waarmee de toetsen in een donkere ruimte ook zichtbaar zijn. Daarnaast wordt hij geleverd met een polssteun. Vaak zitten gamers urenlang achter de computer en ontstaan er al snel spier en voornamelijk polsklachten. Daarom heeft corsair een nieuwe polssteun ontwikkeld die deze klachten voorkomt.

Wat zijn de extra functies van een game toetsenbord?

Een gaming toetsenbord heeft vaak een aantal extra functies. Zo zijn er ooit kleinere of grotere toetsen zodat mensen prettiger kunnen gamen. Daarnaast voel je aan de toetsen ook dat ze mechanisch gemaakt zijn en veel soepeler in gebruik. De verlichting is vaak in allerlei kleuren omdat dit nu eenmaal bij de gamecultuur hoort. Daarnaast zie je vaak aan het design ook dat dit een stuk anders is. Dit is wat strakker, maar soms ook wat meer afgewerkt. En zo zijn er nog duizenden punten meer…