Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Een tuinhuis op maat laten maken

Als je voor een tuinhuis gaat kijken dan zal je zien dat er tuinhuizen te krijgen zijn in allerlei soorten en maten. Je kunt er dus velen vinden, maar misschien heb je het idee dat je net niet het soort tuinhuis kunt vinden wat je zoekt. Je kunt daarom overwegen om een tuinhuis op maat te laten maken. Een tuinhuis op maat laten maken is een hele uitdaging, want het tuinhuis moet natuurlijk voldoen aan al je wensen. Tuinhuizen zijn onder meer ideaal om stoelen, kussens en/of speelgoed op te bergen. Tuinhuizen op maat kunnen gemaakt worden in meerdere materialen. Je kunt onder meer kiezen uit eiken- of douglashout.

 

Eiken

Het eikenhout is een van de meest gebruikte houtsoorten voor een tuinhuis op maat. Eikenhout geeft je tuinhuis een natuurlijke uitstraling, maar je moet wel af en toe het hout behandelen. Doe je dit niet, dan gaat het hout na een tijdje vergrijzen. Dit kan ook mooi zijn, maar wanneer je het hout behandelt dan blijft het tot wel 25 jaar goed. Wanneer je wel het hout wil behandelen, maar dit niet zelf wil doen kun je dit ook laten doen.

 

Douglas

Ook douglashout wordt veel gebruikt voor een tuinhuis op maat. Dit hout wordt uit douglas spar gehaald. Wanneer je wil dat het hout een hele lange levensduur heeft dan is het belangrijk dat je het hout laat behandelen. Wil je dat het hout meer vergrijst dan hoef je niks te doen. De levensduur van het douglashout zal dan wel een paar jaar korter zijn.

 

Overkapping

Ook een tuinhuis op maat inclusief overkapping kan gemaakt worden. Door de overkapping heb je een terras en een opbergruimte in je tuinhuis. Wanneer je kiest voor dit soort tuinhuis kun je altijd kiezen uit een plat dak en een punt dak. Een plat dak is meestal wel iets goedkoper.

https://handelsondernemingkirkels.nl/tuinhuis-op-maat/