Easy Web Search
Image default
Auto's en Motoren

Een goedkope en milieuvriendelijke oplossing

Sinds jaar en dag worden in Nederland mogelijkheden verzonnen om vervoer zo goedkoop, praktisch en milieuvriendelijk mogelijk te maken. Een bestelbus leasen behoort al jaren tot de mogelijkheden, maar ook private lease is daarbij gekomen. Afhankelijk van hoeveel kilometer je per jaar rijdt, kan dat een goedkope oplossing zijn. Maar voor veel mensen is een auto van de zaak eigenlijk te duur, omdat je bij privé gebruik van de auto een fiscale bijtelling moet betalen die behoorlijk hoog op kan lopen. Daar kun je vaak beter zelf een auto voor kopen.

Leaseauto als statussymbool

Naast het feit dat een leaseauto voor veel mensen wel een praktische oplossing is, betekent het voor velen ook nog status. Het oog wil ook wat en rondrijden in een gloednieuwe auto voelt toch een stuk fijner dan in een tweedehands uitvoering. Ben je de auto binnen een paar jaar weer zat, dan mag je toch weer een nieuwe uitzoeken. Dat is voor veel mensen een bijkomend voordeel van het rijden in een leaseauto en die relatief hoge kosten nemen ze daarvoor graag op de koop toe. Misschien is het ook goed om het autorijden vanuit een andere perspectief dan alleen financieel te zien.

Elektronische leaseauto

Daartegenover staat dat een leaseauto absoluut niet de meest milieuvriendelijke oplossing is. Op de fiets naar je werk of met het openbaar vervoer reizen is veel beter voor het milieu. Maar dat is eigenlijk niet helemaal waar. Want tegenwoordig kun je ook een elektronische auto leasen. Daarmee sla je twee vliegen in een klap. Voor een elektronische auto betaal je geen fiscale bijtelling, dus privé gebruik van deze auto is gratis. Daarnaast is het natuurlijk een ontzettend milieuvriendelijke oplossing. Een elektronische auto wordt aangedreven door elektriciteit. De accu van de auto moet je dus wel steeds opnieuw opladen; het bereik is maar zo’n 200-300 kilometer.

http://www.bestelbusleasen.com/