Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Een goede warmte in een woning

Een open haard omruilen voor een pelletkachel

Er zijn veel woningen waar een open haard staat. Op veel plaatsen wordt de open haard vervangen door een pelletkachel. Dat doet men natuurlijk niet voor niets. U weet dat het vervangen van de open haard voor een pelletkachel u geld kost. Wanneer u dat over een aantal jaren uitspreidt, zal de pelletkachel dat geld voor u terugverdienen. Het rendement van een pelletkachel is namelijk veel beter, dan die van een open haard. Bij een open haard gaat veel warmte via de schoorsteen naar buiten en dat is bij een pelletkachel niet het geval.

Het rendement van een pelletkachel

Het rendement van een pelletkachel kan worden uitgelegd in termen van het vermogen om de warmte uit de pellets te halen. Ook wordt het rendement bekeken waarbij de kachel in staat is om de warmte naar de kamer over te brengen. De pelletkachels zijn een van de nuttigste vormen van vaste brandstofverbranding. Pelletkachels zijn elektrische apparaten. Ze zijn zo ontworpen dat om de warmte in een woning te brengen, het proces van het verbranden, van de vaste stof (pellets), geautomatiseerd en doeltreffend verloopt. Om bij een pelletkachel een zo’n schoon mogelijke verbranding te realiseren, werken de elektronische componenten samen met een centrale besturingseenheid. Het rendement geeft in principe aan hoe goed het apparaat de warmte uit de brandstof (pellet) haalt en overbrengt naar de woonkamer.

Alles voor warmte

Wanneer u kiest bij alles voor warmte voor een kachel die een zeer hoog rendement heeft, zult u uiteindelijk kiezen voor een pelletkachel. Woont u in Zeeland, dan is het verstandig dat u voor een pelletkachel Zeeland naar een betrouwbare zaak gaat. Voor een pelletkachel Zeeland hoeft u geen hout te kloven dat u bij een houtkachel wel moet doen. Wanneer de pelletkachel voorzien is van een extra warmtewisselaar is het rendement van deze kachel ongeveer 95%. Een pelletkachel is ook goed voor het milieu, omdat hij minder CO2-uitstoot heeft, dan een gewone houtkachel. Ook is het stoken van pellets goedkoper en beter voor het milieu, dan het verbranden van gas.

De nadelen van een pelletkachel

Toch heeft een pelletkachel na de vele voordelen enkele nadelen zoals: u heeft een rookkanaal en een stroomaansluiting nodig. Voor een pelletkachel gebruikt u pellets. Deze worden in zakken gekocht. U moet plaats hebben om de zakken te bewaren. U kunt de pellets in een speciale voorraadbak storten, waardoor u uren de kachel kunt stoken. De pellets kunnen automatisch worden bijgevuld.

https://allesvoorwarmte.nl/