Easy Web Search
Image default
Marketing

Een evenement promoten via Facebook; hoe werkt dat?

Met de komst van social media is het heel makkelijk geworden om mensen te bereiken. De promotie van festivals en evenementen gebeurt dan ook vrijwel altijd via Facebook. Het is een goedkope en effectieve manier om mensen te laten kennismaken met jouw evenement en om hen continu van nieuwe informatie en updates te voorzien. Daarnaast hebben mensen (on)bewust invloed op elkaar door aan te geven dat zij naar een bepaald evenement gaan. Zie je veel vrienden op ‘aanwezig’ staan bij een evenement, dan is de kans groot dat jij ook zin krijgt om er naartoe te gaan. De kracht van social media kan daarom goed benut worden voor Facebook evenement promotie.

 

Start de promotie

De eerste stap die je moet ondernemen om jouw evenement onder de aandacht te brengen, is het opstarten van een Facebookpagina voor je bedrijf of evenement en al je vrienden uit te nodigen. Vraag ook gerust of zij op hun beurt ook hun vrienden weer willen uitnodigen om de pagina te ‘liken’. Daarna maak je een evenement aan, welke je deelt op die Facebookpagina. Iedereen die jouw pagina volgt kan op deze manier in aanraking komen met het evenement, waardoor het aantal potentiële bezoekers toeneemt. Zorg ervoor dat je duidelijk bent in je communicatie en dat het mogelijk is voor mensen om contact met je op te nemen als er toch vragen zijn. Maak het persoonlijk, maar blijf professioneel.

 

Het nut van influencers

Heb je mensen in je omgeving of vriendenkring die veel volgers hebben op Facebook? Vraag hen dan om jou een handje te helpen. Iemand die als influencer wordt gezien, heeft minimaal 10.000 volgers op Facebook. De berichten van deze personen zijn erg succesvol, want ze worden door veel mensen gelezen. Wil zo iemand een stukje schrijven over jouw evenement, dan is de kans groot dat jou dit veel bekendheid oplevert. Een micro-influencer (met 1000 tot 3000 vrienden/volgers) heeft een kleiner en vaak meer betrokken publiek. Ook hun medewerking kan leiden tot extra likes, reacties of kaartverkoop. Vraag eens om je heen om te zien of je dergelijke mensen kunt benaderen. Niet geschoten is altijd mis!

 

Een goede investering

Lukt het toch niet helemaal om op bovenstaande manieren bekendheid te krijgen voor je evenement? Het is via Facebook altijd mogelijk om een advertentie te starten en daarbij een gerichte doelgroep te kiezen. Zo worden ook mensen bereikt die jou of jouw Facebookpagina (nog) niet volgen. Zo’n advertentie moet een duidelijke boodschap bevatten en aantrekkelijk zijn. Denk goed na over wie de doelgroep is, wat zij interessant vinden en hoe jij toegevoegde waarde kunt bieden. Dan is het alleen nog een kwestie van bepalen welk advertentiebudget je beschikbaar wilt stellen en je advertentie gaat van start.

 

Gerelateerde artikelen

Wat is linkbuilding en hoe kan linkbuilding jouw onderneming verder helpen te groeien?

De meerwaarde van digitale marketing

Voordelen van SEO voor kleine bedrijven