Easy Web Search
Image default
Winkelen

Daarom geef je je vrouw een cadeau na de bevalling

Steeds meer vrouwen krijgen een cadeau van hun partner nadat ze zijn bevallen van hun kindje. Die traditie noemen we baargoud, ook wel werpgoud of een push present genoemd. De oorsprong is ook Amerikaans. In de VS krijgen vrouwen dure cadeaus, van diamanten tot auto’s, als dank voor de negen maanden dat ze hun kindje hebben gedragen. En dan de bevalling natuurlijk nog. Het is een soort compensatie voor de geleden pijn.

De meningen in Nederland zijn er flink over verdeeld. Zou je haar nu wel of geen cadeau geven? En wat vinden de vrouwen er zelf van? De meeste moeders vinden het krijgen van een gezonde baby al het grootste cadeau op aarde en dat is natuurlijk ook zo. Maar aan de andere kant is het wel attent om haar iets te geven wanneer ze op haar kraambed ligt met de baby.

Je hoeft dus niet per se met iets aan te komen. Maar op zo’n speciaal moment, dat je je leven niet zal vergeten, kan het nooit kwaad om iets bijzonders voor haar te kopen.

Voorbeelden van baargoud

Het meest voor de hand liggende baargoud is een sieraad. Dat hoeft overigens niet echt van goud te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook van zilver zijn. Denk daarbij aan een ketting of armband, maar een ring of oorbellen kan ook. Zo’n speciaal mama sieraad kun je bij verschillende winkels kopen. Er zijn traditionele sieraden, zoals armbanden met kinderkopjes eraan, maar ook wat meer trendy merken die met geboortestenen en naambedels werken.

Het is namelijk extra leuk om iets persoonlijks te geven, al dan niet met de naam van de baby erop. Of het sterrenbeeld of de geboortedatum erop. Het zou wel moeten verwijzen naar de kleine of het moederschap. Er zijn ook speciale familiekettingen met een levensboom erop of een afbeelding van een gezin.

Wanneer geef je het cadeau?

Je geeft je baargoud cadeau wanneer je vrouw net bevallen is. Dat vraagt dus enige planning, maar dat lukt vast. Als je het cadeautje mee het ziekenhuis in smokkelt, kan je haar verrassen wanneer ze beschuit met muisjes op bed eet. Misschien heb je er nog een mooie kaart bij geschreven, dat maakt het helemaal af. Zeker als ze niks vermoed, dan maakt zo’n push present – Amerikaans of niet – een hele indruk. En inderdaad, de baby is het allermooiste cadeau ever.