Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Cloud Specialist

Bij het bedrijf waar ik werk staat al een lange tijd een vacature voor cloud specialist open, echter is deze na enkele maanden nog steeds niet ingevuld. Vandaar dat mijn baas aan mij heeft gevraagd om uit te zoeken hoe dat nou komt.

Vacature Cloud Specialist

Om uit te zoeken hoe het nou komt dat de vacature nog niet was ingevuld, moest ik natuurlijk eerst weten wat een cloud specialist precies is. Dit was echter nog moeilijker dan gedacht, want op het internet is bijna nergens wat te vinden over een cloud specialist en welke competenties iemand nodig heeft om deze vacature in te vullen. Ik ben erachter te komen dat er in het algemeen nog nauwelijks cloudfuncties bestaan, die heeft te maken met het feit dat de cloud voor velen nog een onbekende wereld is. Langzaam werd het mij wel duidelijk dat de beperkte kennis over de cloud weleens de reden kan zijn dat de vacature nog niet was ingevuld.

Zoektocht

Nadat ik had vastgesteld dat de cloudwereld nog redelijk onbekend is, ben ik op zoek gegaan naar een aantal cloud specialist, in hoeverre die dan überhaupt wel bestonden. Echter wist ik er wel een aantal te achterhalen, maar al deze specialisten waarin al in vaste dienst. Daarnaast heb ik ook nog een aantal andere vacature gevonden die op zoek zijn naar hetzelfde specialisme. Hierdoor is dus wel één ding heel erg duidelijk geworden, de vraag op dit gebied is vele malen groter dan het aanbod.

Probleem

Het is wel een groot probleem dat de vraag naar deze specialisten een stuk groter is dan het aanbod. Nadat ik nog wat verder ben gaan zoeken bleek dat dit voor de gehele cloudsector geldt. De vraag naar specialisten binnen deze sector groeit steeds meer, omdat bedrijven het belang van de cloud weten te achterhalen. Echter zijn er nog nauwelijks ICT’ers die zich op dit gebied willen specialiseren, vandaar dat de vraag en het aanbod nog niet op elkaar aansluit.

http://www.cloudrecruiter.it/33743/Cloud-Vacatures