Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Alles wat u moet weten over chemische peeling

Chemische peelings zijn een populaire manier om het uiterlijk van de huid te verbeteren. Ze kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid van huidaandoeningen, met inbegrip van acne littekens, lijnen en rimpels, ouderdomsvlekken, en andere huid onvolkomenheden te behandelen. Chemische peelings helpen ook om beschadigde huid die niet kan genezen op zijn eigen te herstellen.

Wat doen chemische peelings

Chemische peelings werken door het verwijderen van de buitenste laag van de huid. Deze laag bestaat uit dode cellen die zich in de loop der tijd hebben opgehoopt. Wanneer de laag is verwijderd, komt nieuwe huid bloot te liggen. De nieuwe huid is gladder en egaler van kleur. Chemische peelings kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid van huidaandoeningen, met inbegrip van acne littekens, lijnen en rimpels, ouderdomsvlekken, en andere huid onvolkomenheden te behandelen.

De verschillende types van chemische peelings

Er zijn drie hoofdtypen chemische peelings: fenol, trichloorazijnzuur (TCA), en alfahydroxyzuren (AHA).

Fenol is een sterke chemische peeling die wordt gebruikt om ernstige huidaandoeningen te behandelen, zoals acnelittekens, lijntjes en rimpels, ouderdomsvlekken en andere huidimperfecties. Het is een diep doordringende peeling die de exfoliatie van de buitenste laag van de huid veroorzaakt.

Trichloorazijnzuur is een middelzware chemische peeling die wordt gebruikt voor de behandeling van matige huidaandoeningen, zoals acnelittekens, lijntjes en rimpels, ouderdomsvlekken en andere huidimperfecties. Het veroorzaakt de afschilfering van de buitenste laag van de

Tips voor de verzorging van uw huid na een chemische peeling

Na een chemische peeling is het belangrijk om uw huid te verzorgen. Hier volgen enkele tips voor de verzorging van uw huid:

– Drink veel water. Water helpt bij het wegspoelen van gifstoffen en helpt de nieuwe huid goed te genezen.

– Vermijd blootstelling aan de zon. Blootstelling aan de zon kan de nieuwe huid beschadigen en het risico op huidkanker verhogen.

– Gebruik een zonnebrandcrème. Zonnebrandcrème helpt de nieuwe huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

– Vermijd plukken of krabben aan de huid. Plukken of krabben aan de huid kan littekenvorming veroorzaken.

– Volg de instructies van uw arts.

Wanneer gaat u voor een chemische peeling?

https://www.syaskinclinic.nl/chemische-peeling/