Easy Web Search
Image default
Bedrijven

4 tips voor meer levendigheid in je leven!

Soms kabelt het leven zich maar een beetje voort en kan het ineens voelen alsof je een beetje in slaap valt. Te weinig gezelligheid en te veel moetjes of te veel sleur en te weinig nieuwe dingen. Het kan ervoor zorgen dat je de levendigheid wat verliest in jouw leven. En het woord levendigheid zegt het al: daar zit je leven…

Een hond en wat vogelvoer

Mis je levendigheid? Dan kan het maar zo zijn dat je wat gezelschap mist. Je hoeft misschien niet hopeloos een relatie, maar een meer samen gevoel zou fijn zijn. Soms is het dan heel simpel. Een huisdier zoals een kat of een hond, kan voor net dat beetje extra levendigheid zorgen. Een wezen dat er is, soms is namelijk het zijn van iemand genoeg voor wat meer levendigheid.

Wil je niet de verplichtingen van het verzorgen van een huisdier? Waarom koop je dan niet wat vogelvoer. Met vogelvoer kun je mooi de vogels uitnodigen bij jou in de tuin of op het balkon. Er zijn zelfs vogelhuisjes die je op het raam kunt plakken en waar je dan wat vogelvoer in kunt doen. Dus ook als je in een appartement zonder balkon woont, kun je altijd nog de gevederde vrienden uitnodigen…

Doe iets nieuws

Levendigheid krijg je door iets nieuws te doen. Iets dat voor een stuk uit jouw comfortzone ligt. Het kan van alles zijn. Maar, doe vooral iets wat fijn voelt voor jou. Leg er ook niet meteen te veel druk op. Je mag wel ambities hebben, maar houd je plezier in het oog. Als het gaat om jouw levendigheid voelen, is er ook plezier nodig. Ook al is het uit je comfortzone. Volg dus niet per se je ambitie, volg je plezier. Wat maakt jou blij?

Voel het van binnen

Als je al een langere tijd in een sleur zit en je hebt sterk het gevoel van ‘Is dit alles’, dan is het lastig om uit te vissen wat je nodig hebt om je weer levendig te voelen. Soms weet je het wel, maar druk je het weg omdat het niet past in je huidige leven. Hoe kom je hierachter? Door te voelen en eerlijk te zijn naar jezelf. Ook al past het niet in het plaatje.