Easy Web Search
Image default
Aanbiedingen

Zorgeloos te water na een geslaagd vaarseizoen

Het vaarseizoen is voor de meeste bootbezitters vanaf oktober alweer voorbij. Om uw boot zo goed mogelijk te beschermen tegen de koude wintermaanden, brengt u uw boot naar een winterstalling. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om de boot aan het water te laten liggen. Maar dit geeft u geen garantie op enige schade aan uw boot door de weersomstandigheden. Ook zijn de meeste winterstallingen voorzien van werkplaatsen. Zo bent u verzekerd van professionele onderhoud en zal uw boot de gehele winter voorzien zijn van een onderkomen.

Wat komt er nog meer kijken bij de voorbereidingen op de winter?
Uw boot zal een lange tijd stil komen te liggen. Ververs daarom de olie en koelvloeistof want als u dit niet doet kan dit voor onherstelbare schade zorgen. Tank aan het einde van het seizoen de gehele tank vol om condensatie te voorkomen. Bij een werkplaats worden de leidingen, impeller gecontroleerd en afgetapt, olie wordt ververst en de V-snaar wordt gecontroleerd en indien nodig vervangen. Met een uitgebreide onderhoudsbeurt zult u dus zorgeloos weer te water kunnen na de wintermaanden.

Heeft u de buitenboordmotor ook al voorzien van een onderhoudsbeurt?
Naast de reguliere onderhoud aan uw boot is onderhoud aan uw buitenboordmotor geen overbodige luxe. Dit verlengt de levensduur van de buitenboordmotor en verkleint de kans op gebreken. Door reparaties en onderhoud op tijd te laten doen komt u niet voor vervelende verassingen te staan wanneer het vaarseizoen weer aanbreekt. Laat uw buitenboordmotor dus onderhouden voordat u de boot naar een winterstalling brengt. Zodoende is er voldoende tijd mochten er toch nog onverwachte reparaties uitgevoerd moeten worden. Voor uw veiligheid en de levensduur van de motor zijn de nodige voorbereidingen daarom enorm belangrijk.

De laatste voorbereidingen aan uw boot
Zorg altijd dat de boot vorstvrij blijft en plaats de motor in een verticale positie. Mocht u de motor toch horizontaal opbergen dan dient de onderkant licht gekanteld naar beneden te wijzen omdat er anders olie in de luchtfilters terecht kan komen. De voorbereidingen zijn nu voor een groot gedeelte gedaan, tijd dus om de boot weg te brengen. Zorg dat u ruim van tevoren opzoek gaat naar een winterstalling want na het vaarseizoen is bijna ieder bootbezitter opzoek naar een onderkomen voor hun boot. Bezoek een watersport speciaalzaak voor verdere inlichting over zowel onderhoud als stallingen.

https://www.sandenwatersport.nl/