Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Zo kies je de juiste envelop

Dat we een brief in een envelop versturen is een standaard gegeven. Ook kleinere pakketjes kun je tegenwoordig verzenden in een envelop. Maar wat voor een envelop heb je nodig? Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten en maten: zo heb je een EA5 envelop, een A4 envelop en ook bestaan er C6 enveloppen. Daarbij heb je ook nog eens enveloppen met of zonder zijvouw, circulatie-enveloppen en noem het maar op. Om je een beetje wegwijs te maken in de enveloppen wereld hebben wij in deze blog een aantal enveloppen voor je op een rijtje gezet.

Standaard envelop

De naam zegt het al: de envelop die iedereen kent en het meest gebruikt wordt. Een standaard envelop wordt ook wel een bank-envelop genoemd en deze typeert zich met de opening aan de lange zijde. Deze envelop is verkrijgbaar in verschillende maten. Zo heb je een ongevouwen EA4, C4 of A4 envelop. Deze zijn 229 x 324 mm groot, waar A4 documenten in passen. Daarnaast is er een standaard envelop in EB4 formaat, welke 262 x 271 mm groot is, waardoor meer pagina’s in de envelop passen.

De standaard envelop is er ook voor dubbelgevouwen A4 documenten. Hiervoor heb je twee verschillende formaten: de EA5 envelop en de C5 envelop. Een EA5 envelop is 156 x 220 mm, waar een C5 envelop 162 x 229 mm is.

Als laatste is er een envelop voor in drieën gevouwen A4 documenten. Hiervoor heb je EA5/6 enveloppen die geschikt zijn voor wenskaarten, net als de C6 envelop. In plaats van een A4 envelop heb je ook een A3 envelop, waarbij het formaat 312 x 440 mm is. Dit type envelop wordt ook wel de EA3 maat genoemd.

Vensterenvelop

Deze standaardenveloppen zijn ook te verkrijgen met een venster. Zo kun je kiezen of het venster links of rechts moet komen te staan, zodat bijvoorbeeld de naam van de geadresseerde zichtbaar is door het venster. Wanneer je jouw logo wil drukken op de envelop met een laserprinter, let er dan op dat dit niet op een envelop is met venster. Deze smelten namelijk bij het gebruik van een laserprinter.

https://luchtkussengigant.nl/luchtkussen-enveloppen/a4-formaat-220-x-340/