Easy Web Search
Image default
Dienstverlening

Zo belangrijk is het beveiligen van je bedrijf

Zo belangrijk is het beveiligen van je bedrijf

Het beveiligen van je bedrijf is natuurlijk vanuit meerdere perspectieven van essentieel belang. Het begint al bij de ingang van het bedrijf. Toch zijn er ontzettend veel bedrijven die dit niet op orde hebben. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Het is namelijk wel belangrijk dat je geen ongenodigde gasten in je pand krijgt. Niet alleen geldt dit voor de ingang, maar natuurlijk ook voor wanneer je bedrijf volledig gesloten is. Kortom, beveiliging is dus ontzettend belangrijk. Om je een idee te geven waarom, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

 

Er zijn verschillende manieren om de ingang van je bedrijf te beveiligen. Hieronder een aantal opties:

 

Intercomsysteem

Een intercomsysteem is een communicatiesysteem waarmee je op afstand kunt praten met iemand die zich bij de ingang van je bedrijf bevindt. Het systeem bestaat meestal uit een intercomcentrale, een aantal intercom telefoons of -luidsprekers en een verbindingssysteem tussen de verschillende componenten. Intercomsystemen worden vaak gebruikt in gebouwen met meerdere verdiepingen, zoals appartementencomplexen, kantoren of ziekenhuizen. Zo kan de beveiliging, de receptie of de huismeester via de intercom een gesprek voeren met iemand die bij de hoofdingang staat en zo bepalen of diegene welkom is in het gebouw. Dit kun je vaak het beste door een beveiligingsbedrijf laten installeren.

 

Toegangscontrole 

Toegangscontrole is een manier om te bepalen wie toegang heeft tot bepaalde ruimtes of gebouwen. Dit kan bijvoorbeeld met een kaartleessysteem, een fingerprint sensor of een code-invoersysteem. Met toegangscontrole kun je de toegang tot gebouwen, afdelingen of specifieke ruimtes beperken tot alleen geautoriseerde personen. Dit kan bijvoorbeeld met een badge of sleutelkaart die moet worden gescand of met een persoonlijke code die moet worden ingevoerd. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat alleen personen die toegang mogen hebben, binnenkomen in gebouw of ruimte. Dit werkt natuurlijk perfect als inbraakbeveiliging

 

Beveiligingspersoneel

Beveiligingspersoneel is verantwoordelijk voor de fysieke beveiliging van een gebouw of locatie. Het kan gaan om een enkel persoon of een team van beveiligers. Ze zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor bezoekers of klanten en kunnen ook worden ingezet voor het patrouilleren van een gebouw of terrein. Beveiligingspersoneel kan worden ingezet voor verschillende taken, zoals het controleren van identiteitsdocumenten, het bewaken van toegangswegen, het signaleren en opvolgen van verdachte situaties, het verlenen van eerste hulp, het verzorgen van de toegangscontrole, het verzamelen van bewijs en het overleggen met de politie of andere autoriteiten.

 

Slagboom en poorten

Een poort of slagboom is een fysieke barrière die gebruikt wordt om toegang tot een gebouw of terrein te regelen. Poorten of slagbomen kunnen worden bediend met een afstandsbediening of een knop, of kunnen worden geautomatiseerd met een toegangscontrolesysteem. Deze kunnen worden gebruikt in verschillende situaties, zoals bij een particuliere oprit, een bedrijfsterrein of een parkeergarage. Ze kunnen worden gebruikt om de toegang te beperken tot bepaalde personen of voertuigen. Er zijn verschillende soorten poorten of slagbomen beschikbaar, zoals schuifpoorten, kantelpoorten, scharnierende poorten, oprolbare poorten, enz. De keuze voor een bepaald type poort of slagboom hangt af van de specifieke eisen van de locatie en de grootte van het terrein.