Easy Web Search
Image default
Aanbiedingen

Welke optie is beter voor je badkamerraam, gordijnen of jaloezieën?

De juiste raambekleding voor in de badkamer vinden kan uiterst ontmoedigend zijn. Jaloezieën en gordijnen, zijn beide uitstekende opties voor raambekleding voor je badkamer. Ze hebben allebei hun eigen reeks voor- en nadelen. Het komt erop aan wat je van je raambekleding verwacht en of een van deze twee mogelijkheden aan je behoeften zal kunnen voldoen. Behalve functionaliteit is ook het uiterlijk van de raambekleding van cruciaal belang. Badkamers zijn plaatsen die bedoeld zijn om rustig te zijn en een comfortabele omgeving te hebben. De raambehandeling die je kiest kan het gewenste comfortniveau dat je jezelf, degenen met wie je samenwoont en je gasten wilt geven versterken.

Gordijnen of jaloezieën voor de badkamer?

Jaloezieën zijn meestal gemaakt van hout, plastic, kunststof stof of metaal, in tegenstelling tot gordijnen die van lichte stof zoals polyester, katoen of fluweel gemaakt zijn. Wat echt goed werkt voor zowel jaloezieën als gordijnen is het aantal mogelijkheden dat je hebt om ze samen te stellen. Als je een keuze tussen de twee gemaakt hebt, heb je eindeloos veel mogelijkheden om uit te kiezen.

Het proces voor het onderhoud van jaloezieën en gordijnen is heel verschillend van elkaar. Ten eerste moeten jaloezieën regelmatig schoongemaakt worden door ofwel af te stoffen, ofwel door vlekjes af te stoffen. Gordijnen daarentegen vereisen een grondige wasbeurt. Hoewel het lijkt dat jaloezieën gemakkelijker te onderhouden zijn, zijn ze gevoelig voor schade in hun interne mechanisme en kunnen ze aan reparatie toe zijn. Dit komt zelden voor, en kan meestal thuis gerepareerd worden.

Jaloezieën bieden een gevoel van duurzaamheid dat gordijnen niet hebben, vanwege het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Omdat gordijnen vooral van stof gemaakt zijn, kunnen ze in de loop van de tijd verkleuren. Bovendien deelt vocht een slechte relatie met katoen, linnen, zijde enz. ze raken gerafeld en vergaan in de loop van de tijd. De mate van duurzaamheid van het gordijn hangt echter af van de soort stof. Polyester en waterdichte stoffen gaan langer mee. De kwaliteit van het materiaal in jaloezieën is ook vergaat ook in de loop van de tijd, maar in een relatief trager tempo dan bij gordijnen. Bovendien kun je bij jaloezieën kiezen uit materialen als PVC, vinyl en kunststof hout.

Jaloezieën van kunststof hout de badkamer

Het eerste punt van beoordeling is de grootte van je raam, hoe hoog het van de muur is en wat de afmetingen van de badkamer zijn. Als het raam relatief dichter bij de vloer is, is er altijd kans dat de stof de vloer kan raken. Dit is ongewenst, alleen al omdat badkamervloeren af en toe nat zijn. Natuurlijk kun je de gordijnroedes altijd hoger voor op het plafond plaatsen. Maar, het kan een onhandige aanblik geven als de gordijnen worden opengeschoven, door de onevenredige hoogte van de gordijnroede en het gordijn.

Het volgende waar je rekening mee moet houden is de soort ventilatie die je wilt. Geef je de voorkeur aan natuurlijk licht dan zijn jaloezieën de aangewezen weg, vooral omdat je ze open kunt laten kantelen en toch een zekere mate van privacy in je badkamer kunt bieden.

Iets wat echter uiterst relevant is, is de hoeveelheid privacy die je wilt. Dat hangt af van waar de badkamer zich bevindt in je huis en of hij je op een of andere manier kan blootstellen aan je buurt. Gelukkig heb je zowel in jaloezieën als in gordijnen mogelijkheden om je tegemoet te komen, zoals verduisterende jaloezieën en verduisterende gordijnen

Ook de plaats van de ramen speelt een cruciale rol. Als je ramen dicht bij de doucheruimte of de wastafel liggen, is het veiliger te kiezen voor jaloezieën van PVC of kunststof hout, vanwege de enorme hoeveelheid vocht waaraan ze blootgesteld zullen worden. Aan de andere kant, als de ramen verder van vochtige plaatsen liggen, kun je experimenteren met gordijnen.

https://www.raamdecoratie.com