Easy Web Search
Image default
Zakelijk

Welk type bedrijfsvideo past het beste bij jouw bedrijf?

Welk type bedrijfsvideo past het beste bij jouw bedrijf?

Bedrijfsvideo’s zijn er in veel verschillende soorten en maten, net als chocolaatjes in een doos bonbons. In tegenstelling tot wat Forrest Gump beweert, kun je zelf bepalen “what you’re going to get”. Als je wil dat je bedrijfsvideo daadwerkelijk tot meer omzet leidt, zul je een video strategie moeten toepassen. Dit heeft te maken met hoe je de video aan de man brengt.

Waarom bedrijfsvideo’s maken?

Het is een feit dat online bezoekers meer waarde hechten aan video’s dan aan afbeeldingen en geschreven tekst. Gemiddeld genomen zal een video de aandacht van de bezoeker een stuk langer vasthouden dan tekst. Bedrijfsvideo’s maken is van groot belang voor iedere ondernemer.

Ooit gehoord van product explainers?

Mocht je de term nog niet kennen, dan heb je er vast weleens één gezien: een product explainer is een video waarin je laat ziet wat je product of dienst precies is en wat de klant er allemaal mee kan. Een goede product explainer is korter dan 90 seconden lang en zorgt ervoor dat alle vragen van je kijker in één klap zijn beantwoord. Dat is nog eens effectief marketen.

Contact met je doelgroep: how-to video’s

How-to video’s gaan minder over je dienst of product zelf en meer op de zaken daaromheen. Bijvoorbeeld niet over de camera zelf, maar over hoe je wildlife-video’s of actieshots schiet. Ook kun je how-to video gebruiken om een veel gestelde vraag van kijkers te beantwoorden.

Klanten vasthouden met customer onboarding video’s

Onboarding video’s zijn specifiek bedoeld om klanten vast te houden. Dat doe je door een extra beetje service te bieden waardoor de klant naar je terug keert, bijvoorbeeld met een welkomstbericht of verdiepende uitleg over het product. Geef de klanten de service die ze verdienen.

Je merk verankeren met een Brand Values video

Wil je de kijker duidelijk maken waar je merk voor staat en wat jou anders (beter) maakt dan de concurrenten? Gebruik dan een Brand Values video, waarin je dieper ingaat op het bedrijf of organisatie: hoe zit de organisatie in elkaar? Wat zijn de grondwaarden? Maak het júist persoonlijk.

Bedrijf uitbreiden? Gebruik Recruitment video’s

Het doel van een Recruitment is nieuw personeel te werven. Dat doe je door te laten zien waar je bedrijf voor staat en welke unieke services je te bieden hebt. Kortom: waarom zou een werkzoekende voor jou moeten kiezen in plaats voor de eerste de beste concurrent?