Easy Web Search
Image default
Kinderen

Week 37 van de zwangerschap

Week 37 van de zwangerschap

Er is weer een mijlpaal bereikt, want met 37 weken zwanger zijn mag u in Nederland officieel nu thuis bevallen als u dit wilt. Vanaf deze week moet u er rekening mee houden dat u ieder moment kunt gaan bevallen. Ook kan het zijn dat u nog zeker maximaal 5 weken moet wachten totdat uw kindje wordt geboren. Dit is per zwangerschap erg verschillend. De meeste vrouwen bevallen in principe na de datum wanneer ze uitgerekend zijn. Als de eerste weeën zich aankondigen kan dat beginnen met lichte krampjes. Naar mate de krampjes regelmatiger en ook pijnlijker worden zal de baby niet lang meer op zich laten wachten. Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen, dit is verschillend per vrouw en per zwangerschap. Soms begint het de bevalling met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Soms begint het met een harde buik en weeën. U moet hoe dan ook altijd direct contact opnemen met de verloskundige of uw gynaecoloog! Lees meer zwangerschaps tips

 

Bijna 7 maanden zwanger, wat ben ik trots dat ik deze 7 maanden al heb doorstaan. Mijn kleintje is druk aan het groeien. Grappig om te weten dat hij nu in mijn buik af en toe zijn oogjes open heeft. Bij de verloskundige hoorde ik dat de kleine nu ongeveer 41 cm is! Spannend. Mijn dochter van 2 heeft er ook erg zin in. Soms legt ze haar handje op mijn buik en zegt ze baby mama! baby mama! Ik roep dan heel hard ja zusje ja zusje! Maar dat begrijp ze nog niet, eigenlijk vroeg ik me af of er moeder zijn die mij wat tips kunnen geven? Hoe ik alvast mijn dochter van 2 zo goed mogelijk moet voorbereiden voordat de baby komt. Ik wil namelijk niet straks dat ik door de blijdschap iets door de vingers zie, of haar iets tekort doe. In ieder geval heb ik al afgesproken dat ze bij mijn vriendin verblijft op het moment ik aan het bevallen ben, want het lijkt me niet goed als zij ziet wat voor pijn en weeën ik eerst moet doorstaan.

http://www.wekenzwangertips.nl/