Easy Web Search
Image default
Beauty en verzorging

We willen allemaal oud worden, maar niemand wil oud zijn

We willen allemaal oud worden, maar vrijwel niemand wilt daadwerkelijk oud zíjn. Er komt een moment in je leven dat je stil staat bij het feit dat je al een heel leven achter je hebt en dat je echt ouder aan het worden bent. Feitelijk moeten we daar alleen maar blij mee zijn. Iedereen zou blij moeten zijn dat hij of zij tot dan toe in ieder geval al zo oud heeft mogen worden. Want helaas is niet iedereen dat gegund. Maar ook wij begrijpen dat ouder worden gepaard gaat met kwaaltjes, moeilijkheden en besefmomenten dat je niet alles meer kunt. 

De kinderen uit huis 

Voor veel mensen is het moment dat alle kinderen uit huis zijn een moment dat ze beseffen hoe hard het leven tot dan toe is gegaan. Je staat stil bij het feit hoe snel de kinderen groot zijn geworden en hoe oud je inmiddels zelf al bent. Niet getreurd! Ook deze fase in het leven brengt nieuwe mogelijkheden en gebeurtenissen met zich mee. Hoe heerlijk is het om aanwezig te zijn op de bruiloft van een van jouw kinderen? Of opa of oma te worden? Ook heb je de mogelijkheid het huis aan te pakken of zelfs te verhuizen. Zo kun je een heerlijke gelijkvloerse bungalow opzoeken of zelfs je oude dag door te brengen in de zon. Heb je wel eens overwogen om na je pensioen te verhuizen naar Spanje, bijvoorbeeld? 

Financieel

Wanneer de kinderen uit huis zijn, zal je zien dat het financieel allemaal wat makkelijker zal worden. Je hebt immers niet meer zoveel kosten in het dagelijks huishouden dan voorheen. Ook zal met de tijd je pensioen eraan komen. Heb je dit voldoende opgebouwd? Of kon je helaas al eerder niet meer werkzaam blijven? Er zijn op dit moment een hoop zaken om rekening mee te houden en even over na te denken. Ook dien je rekening te houden met waarschijnlijk hoger wordende ziektekosten. Het is nou eenmaal zo dat je vaker last zal hebben van kwaaltjes, versleten botten, etc. Dus hoe goed ben je verzekerd, hoe hoog zijn deze kosten en wat kost een kunstgebit? Kosten waar je nu nog helemaal niet mee bezig bent, maar welke wel flink tegen kunnen vallen. 

Zoek een hobby

Wanneer de kinderen uit huis zijn en je zelf eventueel met pensioen bent, zal het tegenvallen hoe stil het ineens is. Wees dit ‘dipje’ voor en zoek een hobby of andere bezigheid. Houd je eigen vitaliteit in de gaten door regelmatig te blijven bewegen, zoek en onderhoud relaties om mee af te spreken. Je kunt natuurlijk ook een tijdje door blijven werken óf vrijwilligerswerk zoeken. Ga in ieder geval niet in je eentje in een stoel zitten en dagen aftellen. Dat is nog helemaal nergens voor nodig!