Easy Web Search
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van een waterbed?

Wist u dat we een derde van ons leven in bed doorbrengen? Een gezonde, goede en rustige nachtrust is daarom van groot belang voor ons herstelvermogen. Een goede nachtrust zorgt voor een verhoogde kwaliteit van leven en welzijn. Het juiste bed is dus een goede investering in uw gezondheid en kwaliteit van leven! Een waterbed is hiervoor het meest geschikt en brengt diverse voordelen met zich mee!

Ondersteuning voor drukpunten

Een waterbed helpt de druk op uw schouders, heupen en knieën te absorberen, en ook op uw billen wanneer u op uw rug slaapt. Bij een goede ondersteuning blijft uw wervelkolom in zijn natuurlijke positie: recht van uw nek naar de onderkant van uw wervelkolom (het stuitbeen) voor zijslapers en met zijn natuurlijke kromming voor rugslapers. Ook krijgen buikslapers een betere ondersteuning van een waterbed dan van een gewoon schuim- of binnenveringsmatras.

De ondersteuning van een waterbed helpt gewrichtspijn, pijn in de nek en lage rugpijn te voorkomen. De enige schuimmatras die in de buurt komt van dit niveau van comfort en ondersteuning, is een traagschuimmatras. Harde matrassen zijn niet het antwoord op orthopedische pijn, maar waterbedmatrassen bieden wel een betaalbare oplossing.

De ondersteuning van een waterbed en de mogelijkheid om de warmte van de matras aan te passen, zullen een aanzienlijke mate van verlichting bieden voor mensen die lijden aan artritis, lage rugpijn of andere orthopedische aandoeningen. Als ze eenmaal de voordelen van een waterbed hebben ervaren, zullen veel van deze mensen op niets anders meer willen slapen.

Bewegingsisolatie

Sommige waterbedmatrassen zijn gemaakt met schotten om maximale ondersteuning te bieden bij minimale beweging van het bed. Veel normale schuim- of binnenveringsmatrassen brengen beweging en energie over, en de beweging van de ene partner kan de slaap van de andere verstoren. Bij een waterbed is het zelfs mogelijk om er één aan te schaffen met volledig gescheiden bedhelften. Elke zijde kan op verschillende niveaus worden gevuld voor persoonlijke aanpassing van druk en ondersteuning. Naast de stevigheid van de matras, is ook de temperatuur per partner nauwkeuriger te regelen.

Allergieën en hooikoorts

Wie last heeft van hooikoorts en andere soorten allergie zal zeker baat hebben bij een waterbed. Stof wordt gemakkelijk verwijderd en huisstofmijten kunnen niet lang overleven op het oppervlak van een waterbed. Het vinyloppervlak is volledig ondoordringbaar voor huisstofmijt en het gehele oppervlak van de matras kan worden gereinigd van stof, mijten, meeldauw en schimmels, en ook van bacteriën. Dat helpt om een ​​gezond slaapoppervlak en een gezonde slaapomgeving te behouden.

Ook mensen die last hebben van astma of eczeem zullen op een waterbedmatras veel comfortabeler slapen dan op welk ander type matras dan ook. Reinigen is gewoon een kwestie van het matrasoppervlak afvegen met een vochtige doek! Het oppervlak is ondoordringbaar, dus u kunt geen kwaad doen, ongeacht de reinigingsvloeistof die u gebruikt.

https://lalunawaterbedden.nl/categorieen/waterbedden/