Easy Web Search
Image default
Dienstverlening

Wat is SEO?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimizing wat dus wil zeggen dat je in Google beter wordt gevonden door middel van content en back linking. Dit heeft alles te maken met de organische zoekresultaten binnen Google of een andere zoekmachine. Door te backlinken ontstaat er een web aan links waardoor de website van uw bedrijf of een andere website letterlijk links maakt binnen de Google zoekmachine en zo een web vormt van links waardoor de website hoger in de rankings binnen de gekozen zoekmachine komt te staan. Dit is wat ervoor zorgt dat uw website gerelateerd aan relevante zoekwoorden voor uw producten of diensten ervoor zorgen dat uw dienst of product waar potentiële afnemers of klanten naar zoeken eerder worden weergegeven binnen de zoekresultaten van Google of een andere zoekmachine.

 

Hoe werkt het toepassen van backlinking?

Een backlink is het maken van een link door middel van het schrijven van een blog dat op een andere website wordt geplaatst. Hierbij worden dan door middel van hyperlinks in de tekst verwijzingen geplaatst naar een andere website of websites. Dit is nodig om meer bezoekers te kunnen genereren op de betreffende website van de klant waarvoor de backlinks worden gemaakt. Dit is nodig om hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine te komen (de ranking). Een website heeft dus altijd backlinks nodig om goed te functioneren in het algoritme van Google of andere zoekmachines. Gebeurd dit niet wordt de website in kwestie vaak niet gevonden in Google.

 

Ook bij het gebruik van content is er sprake van SEO. Dit kan ook gelden voor een bepaalde stad of regio zoals bijvoorbeeld SEO Amsterdam. Onder content wordt verstaan: tekst, video, audio, documenten en games. Het plaatsen van zulke content wordt vaak gedaan op de website van een bedrijf zelf of via de sociale mediakanalen van het bedrijf. Hierbij worden ook links geplaatst, verwijzende hashtags of tags. Hierbij worden dan ook relevante zoekwoorden gebruikt die goed ranken in de zoekmachine zodat er meer bezoekers worden gegenereerd op deze platformen bij het zoeken naar een dienst, product of andere zaken. Sociale mediakanalen en het plaatsen van goede en concrete content zijn dus eveneens onmisbaar bij het toepassen van SEO.