Easy Web Search
Image default
Zakelijk

Wat is free publicity?

Publiciteit kan je bedrijf bekendheid geven. Het brengt mensen indirect in contact met je bedrijf. Dat creëert vertrouwen bij mensen en mensen weten je beter te vinden! Free publicity maakt het mogelijk om zonder veel geld toch enorm veel mensen in je doelgroep aan te spreken!

 

Wat betekent “PR”?

PR betekent public relations. Er zijn zogeheten PR bedrijven die je helpen om je bedrijf vaker in de publiciteit te laten verschijnen. Ze kiezen de geschikte kanalen uit voor je bedrijf en zorgen ervoor dat je aandacht krijgt zonder dat je ervoor betaalt. PR bedrijven weten hoe ze een verhaal moeten vertellen dat bijvoorbeeld interessant kan zijn voor een radiostation. Door op de radio te komen heb jij aandacht en het radiostation content.

 

Wat is publiciteit?

Publiciteit creëert publieke bekendheid van jezelf, je bedrijf, of je merk, producten, of diensten door middel van media-aandacht en andere vormen van communicatie. Publicisten helpen publiciteit te beheren voor personen en bedrijven met als doel positieve publiciteit te vergroten en negatieve publiciteit te minimaliseren of erop te reageren.

 

Hoe gaat free publicity in zijn werk?

Waar traditionele reclame erg duur kan zijn zonder dat je weet of je wel de juiste mensen bereikt, is free publicity al wat gerichter op een specifieke doelgroep.

Publiciteit zal niet noodzakelijk de plaats innemen van traditionele reclame, maar het kan je profiel verhogen. Bovendien hoeft men voor de beste publiciteit niet per se advertentietijd of advertentieruimte te kopen.

 

Wat is het verschil tussen PR en Marketing?

Hoewel publiciteit een onderdeel van uw marketingstrategie kan zijn, verschilt het van marketing omdat er geen boodschap is die verder gaat dan het publiek te laten weten dat het product of de dienst in kwestie bestaat. Marketing is bijna altijd gericht op de doelgroep van een bedrijf. Publiciteit richt zich doorgaans op een breder publiek.

 

 

https://prgoeroes.nl/free-publicity/