Easy Web Search
Image default
Winkelen

Waarvoor kun je terecht bij Ecogardenshop.com?

 

Om het thuis kweken van groente en fruit zo leuk en makkelijk mogelijk te maken heeft Ecogardenshop alles wat u hiervoor nodig hebt. Alles voor het kweken, telen en het groeien van uw favoriete groente en fruit brengt Ecogardenshop bij u thuis. De online winkel wordt dan ook meer gezien als een online vakwinkel.

Kweekbenodigdheden

Om eigen groente en fruit te kweken zijn er verschillende attributen nodig om dit mogelijk te maken. Het juiste materiaal aanschaffen is hierbij van groot belang. Zodra het juiste materiaal is aangeschaft zult u zien dat uw groente of fruit goed gaat groeien. Kweekbenodigdheden zijn er in alle soorten en maten. Ook voor de kleinere kweker is hier voldoende kwaliteit uit te halen. Meetapparatuur en regelapparatuur zijn ook hier van groot belang. Kiest u voor groente en fruit wat niet buiten te kweken valt, dan is een kweektent de ultieme oplossing. Ook deze zijn in verschillende maten en voor verschillende soorten groente en fruit te verkrijgen.

Irrigatiesystemen

Een goed irrigatiesysteem is een investering waard. Door dit bewateringssysteem wordt er gezorgd dat alle gewassen voldoende water krijgen op de momenten wanneer dit nodig is. Vooral tijdens hete zomers wordt hier goed gebruik van gemaakt, om zo uitdroging van het gewas te voorkomen. Let er wel goed op, op welke temperatuur je dit systeem instelt. Niet ieder gewas heeft dezelfde water temperatuur nodig. Er zijn verschillende soorten irrigatiesystemen te koop in de webshop. De populairste zijn de automatische irrigatie pompen. Dit is omdat deze pompen grote delen van het land kan bewateren via een spuit of druppel systeem. Ook zijn er voor de kleinere hobbyisten handmatige irrigatiesystemen die net zo effectief zijn op kleinere oppervlakten.

Kweekvoeding

De juiste voeding is niet alleen voor mensen belangrijk maar ook zeker voor planten. De beste kweekvoeding worden dan ook door Ecogardenshop verkocht. Deze weten als geen ander welke voeding het beste geschikt is voor uw groenambities. Hydrovoeding wordt gezien als basisvoeding. Deze voeding zorgt voor de beste kweekresultaten en dus de lekkerste groente en fruit uit eigen tuin of kweekkas. Een andere manier van voeding wat veel wordt gebruikt is om gebruikt te maken van pH-regulatoren. Met pH-regulatoren wordt voedingswater en irrigatiewater op de juiste pH waarde gebracht wat een gezonde en goede plantengroei veroorzaakt. Om de bodembedekking zo vruchtbaar mogelijk te maken en te houden wordt er ook nog steeds gebruik gemaakt van aarde voeding.

Verlichting

Naast goede voeding, water en mest is ook licht van levensbelang voor uw groente en fruit. Zonder licht groeit er weinig. Het is dus zaak om goed uit te zoeken welke soort verlichting en hoeveel uw gewassen nodig hebben. Naast het aanschaffen van de lampen kunt u er ook een aantal tijdklokschakelaars bij hebben zodat de lichten op uw ingestelde tijden aan en uit gaan. Heeft een gekozen voor verschillende soorten groente of fruit wat niet allemaal hetzelfde aantal licht nodig heeft, probeer er dan een grens tussen te maken zodat iedere soort aan voldoende licht kan komen.

Omdat energie en elektriciteit duur zijn, zeker als u graag een eigen kweektuin wilt, kunt u het beste kiezen voor LED – verlichting. LED – verlichting heeft een langere levensduur en is energiezuinig. Dit is voor uw eigen kostenplaatsje ideaal, omdat het goedkoper is dan andere verlichting. Daarnaast wordt LED – verlichting niet warm dus word de temperatuur balans blijft perfect. Er zijn verschillende soorten LED- verlichting ombouwen beschikbaar. Voor de kleine huis kweek tot complete stellages waarin veelvuldig gewassen worden gekweekt.

Klimaatbeheersing

Een uitgebalanceerd klimaatbeheersing is naast alle andere aspecten die nodig zijn voor een goede kweek uitermate belangrijk. Een stabiel klimaat, waaronder temperatuur en luchtvochtigheid, zorgt ervoor dat uw kweek goed groeit. Ook wordt het correcte zuurstofgehalte, ventilatie en lichtinval bij het klimaat genoemd omdat dit naast de drie eerder genoemde elementen niet zonder elkaar kan. Bij Ecogardenshop kunt u allerlei apparatuur vinden om dit allemaal zo goed mogelijk te reguleren. Denk hierbij ook aan vochtregulatie en ventilatieapparatuur.

https://www.ecogardenshop.com/nl/