Easy Web Search
Image default
Beauty en verzorging

Waar een goede bril belangrijk is

Op zoek naar een nieuwe bril? Het is een spannende tijd! je mag het perfecte montuur voor je gezicht uitzoeken en een bril vinden die bij je persoonlijke stijl past. Maar het proces kan overweldigend zijn als je niet weet waar je op moet letten. Daarom hebben we deze essentiële tips voor het kopen van een nieuwe bril samengesteld. Met ons advies kun je de perfecte bril vinden waarmee je er goed uitziet en zich geweldig voelt. Lees verder voor meer informatie over de verschillende soorten monturen die verkrijgbaar zijn, hoe je de juiste glazen voor je voorschrift kiest en andere belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een nieuwe bril. Heiming Aben is een opticien gevestigd in Limburg en kun je hier meer advies over geven.

Gezichtsvorm en stijlgids

Zoals we hebben besproken, zijn er verschillende monturen en glazen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een bril. Daarnaast moet je ook rekening houden met je gezichtsvorm en stijl om de juiste bril te vinden. Bepaalde stijlen passen beter bij bepaalde gezichtsvormen en omgekeerd. Het vinden van de juiste bril is niet alleen goed voor je zicht, maar ook voor je stijl en zelfvertrouwen. – Rond gezicht: Als je een rond gezicht hebt, kun je proberen de rondheid te minimaliseren door een rechthoekig montuur te kiezen. Blijf weg van ronde monturen, want die laten je gezicht nog ronder lijken. – Ovaal gezicht: Als je een ovaal gezicht hebt, heb je veel vrijheid wat betreft de stijl die je wilt. Blijf weg van stijlen die meer volume geven en ga voor iets dat strak en geraffineerd is. – Hartvormig gezicht: Als je een hartvormig gezicht hebt, wil je je gezicht wat breder maken door stijlen te kiezen die breder zijn aan de bovenkant. Blijf weg van hoge, slanke stijlen. – Vierkant gezicht: Als je een vierkant gezicht hebt, wil je wat lengte toevoegen door stijlen te kiezen die breder zijn aan de onderkant. Blijf weg van lange en dunne stijlen. – Driehoekig gezicht: Als je een driehoekig gezicht hebt, wil je wat breedte toevoegen door stijlen te kiezen die breder zijn aan de bovenkant. Blijf weg van stijlen die kort en breed zijn.

Factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een bril

Naast je gezichtsvorm, het type glas en de vorm en het materiaal van het montuur zijn er nog andere factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een bril. Enkele van de belangrijkste overwegingen zijn je levensstijl en budget, maar ook de omgeving waarinje jouw bril draagt. – Levensstijl: Voordat je een aankoop doet, is het belangrijk rekening te houden met je levensstijl. Werk je op kantoor? Breng je de dag buiten door? Reis je vaak? Als je de meeste tijd buiten doorbrengt, geef je misschien de voorkeur aan een zonnebril boven een bril op sterkte. – Budget: Bij je aankoop moet je nadenken over je budget. je kunt binnen bijna elk budget een goede bril vinden. – Milieu: Tot slot moet je nadenken over de omgeving waarinje jouw bril draagt. Gebruik je hem thuis? Op het werk? Op stap? Waar je hem ook draagt, zorg ervoor dat de omgeving hem niet beschadigt. Ga voor meer informatie naar Heiming Aben.

https://www.heimingaben.nl/