Easy Web Search
Image default
Woningen

Voordelen van honingraat plisse gordijnen

Plisségordijnen zijn tegenwoordig erg populair. Het kan overal in huis worden opgehangen, van de slaapkamer tot de woonkamer. Plissés bestaan uit een systeem waaraan een geplooide (plissé) doek is bevestigd. De honingraat plissé, ook wel duette, bestaat uit een dubbele stof en vanaf zijaanzicht ziet de stof eruit als een honingraat. Plisségordijnen kies je met een verduisterende, licht doorlatende of transparante stof. Wat zijn de voordelen van honingraat plissés?

1: Nette afwerking

Een groot voordeel van de dubbele plissé gordijnen, is dat er geen gaten in de stof zitten waar de koorden doorheen lopen. Hierdoor is de uitstraling en afwerking een stuk netter dan de enkele stof. In een enkele stof zitten koorden en via de gaten waar deze koorden doorheen lopen komt licht binnen. Een enkele stof is in dat opzicht minder verduisterend.

2: Volledige verduistering en isolatie

Nog een groot voordeel van de dubbele stof is dat deze isolerend werkt. Dit komt door de stilstaande lucht die tussen de stof zit en de aluminium binnenlaag aan de binnenkant. Door de dubbele laag stof ontstaat een honingraat-vorm. Deze houdt lucht vast en dat zorgt voor optimale isolatie. Wanneer het nodig is houdt het op koelere dagen de warmte binnen en de kou buiten en op zomerse dagen gebeurt dat net andersom. Ga naar https://www.plissegordijnenexpert.nl/Plisse-honingraad-verduisterend-met-zijgeleiding om de meest verduisterende plissés samen te stellen.

3: Top down bottom up

Plisségordijnen zijn eigenlijk een unieke vorm van raamdecoratie, omdat de stof in het midden van een raam kan hangen. Een top down bottom up plisségordijn is de meest populaire uitvoering. De naam zegt het al: de bovenkant kan zakken en de onderkant kan omhoog, dat zorgt er dus voor dat de stof in het midden kan hangen. Je hebt veel vrijheid om de lichtinval te bepalen en het doek naar wens op te hangen:

–          Het doek vrij hangen op ooghoogte (in het midden van het raam)

–          Het doek helemaal openen voor meer licht en zonwarmte

–          Het doek helemaal sluiten voor meer isolatie en privacy

4: Eenvoudige bediening

Een plisségordijn met standaard uitvoering werkt eigenlijk hetzelfde als een rolgordijn. Je kunt de stof/doek van boven naar beneden bedienen. Zelf bepaal je tot welke hoogte het plisségordijn zakt. De stof van plisségordijnen kun je op en neer halen met een ketting, koord of handgreep.

5: Geschikt voor alle type ramen

Met een duettes ben je niet gebonden aan standaard ramen. Juist niet! Duettes worden volledig op maat gemaakt bij PlisségordijnenExpert.nl. Daardoor zijn er vele vormen mogelijk. Dus ook voor dat hoge dakraam, draai-kiepramen en ramen in de serre of erker.