Easy Web Search
Image default
Eten en drinken

snel Afvallen met een sapkuur?

Sapvasten is een afvalmethode die afgelopen jaren steeds meer aan populariteit heeft gewonnen. Het lijkt een gemakkelijke manier om gewoon thuis wat kilo’s kwijt te raken, maar wat houdt een afvallen met een sapkuur nu precies in? De methode is ook omstreden met sterke voorstanders en tegenstanders. Het sapvasten is niet voor iedereen even geschikt. Deze informatie met de verscheidene voor- en nadelen vindt je ook in dit artikel.

Afvallen sapkuur door vloeibaar voedsel

Tijdens een periode afvallen sapkuur neem je gedurende een bepaalde periode alleen vloeibaar voedsel tot je. Dus sappen van fruit, groente en kruiden. Je zult tijdens afvallen sapkuur geen vaste voeding nemen, maar je kunt wel heel veel verschillende soorten fruit en groente gebruiken. Door deze af te wisselen en op verschillende manieren te mixen kun je toch variatie aanbrengen in de kuur. Verder neem je geen speciale diëtn, middelen of repen. Een afvallen sapkuur duurt normaliter maximaal vijf dagen, waarbij je als beginner wordt aangeraden om het eerst voor een of twee dagen te doen..

Afvallen sapkuur is snel te beginnen

Een afvallen sapkuur beginnen is dus eigenlijk heel eenvoudig. Met groenten, fruit en kruiden krijg je een grote hoeveelheid gezonde voedingsstoffen binnen, en kun je toch afvallen. Om de sappen te bereiden, is het handig om in ieder geval een blender in huis te hebben. Nog beter is een slow juicer of sapcentrifuge. Deze behouden de vitamines en mineralen nog beter en maken het klaarmaken van de sappen nog net wat gemakkelijker. ‘Deze apparaten zijn eenvoudig te verkrijgen. Wanneer je een blender, juicer of sapcentrifuge in huis hebt, dan kun je in principe direct beginnen met een afvallen sapkuur. Hierbij is het wel aan te raden om een plan te hebben. Heb je eenmaal een idee wat je de komende dagen wilt maken, dan koop je de groenten en fruit in. Hierna kun je in feite meteen aan de slag en starten met je afvallen sapkuur.