augustus 5, 2021

Easy Web Search

Uw partner op het Nederlandse web

Easywebsearch

RVS polijsten

Rvs polijsten is iets wat in principe iedereen zelf kan doen, zolang ze er maar de tijd ervoor nemen. Je hoeft niet heel handig te zijn of goed met je handen te kunnen werken, zolang je er maar de tijd voor neemt om het goed te doen.

 

In enkele stappen de rvs gepolijst

 

De eerste stap voordat je de rvs gaat polijsten, is het slijpen van de rvs totdat het een gladde oppervlakte heeft. Je kunt namelijk niet een ruwe oppervlakte gaan polijsten, want dan krijg je een hele doffe resultaat. Je moet het dan ook van grof naar fijn slijpen en dit kun je gewoon met je handen aanvoelen. Je moet zolang doorgaan, totdat de rvs fijn aanvoelt.

 

Als je klaar bent met het slijpen, moet je de rvs polijsten en dit doe je enkel met de voorpolijst pasta, wat als voorbereiding dient voor het uiteindelijke rvs polijsten. Het polijst pasta breng je aan met een microverzel doekje en dit doe je met een heel dun laagje. Je wrijft dan op de rvs, totdat je elke stuk van de rvs goed gepolijst hebt.

 

Daarna moet je de rvs goed gaan schoonmaken en ervoor zorgen dat er geen vuil of vlekken op de rvs zit. Dit kun je doen met een sopje en een microvezel doekje.

 

Goed reinigen

 

Voor de beste resultaten moet je de rvs goed reinigen, met ultrasoon. Ultrasoon is enige manier om ervoor te zorgen, dat al het vuil verwijdert is en dat de rvs niet beschadigd raakt. De ultrasoon apparaat kun tegenwoordig bij heel veel bouw markten huren, zoals de Gamma. Je kunt het dan meestal voor een dag of langer huren. Het gebruik van het apparaat is ook heel simpel, want je hoeft het enkel te vullen met reinigingsvloeistof en de rvs erin te zetten. De ultrasoon apparaat doet dan de rest, wanneer je het aanzet.

 

De laatste stap

 

Als de rvs helemaal schoon is kun je het uiteindelijke polijst pasta aanbrengen. Controleer wel nog een laatste keer de oppervlakteruwheid van de rvs en kijk of het fijn aanvoelt. Als het nog steeds fijn aanvoel kun je doorgaan en als dit niet zo is, zul je het nog even moeten slijpen. Als het inderdaad fijn aanvoelt, kun je de rvs polijsten. Breng de pasta weer aan met de mincrovezel doekje en wrijf eroverheen zonder strepen achter te laten. Doe dit door niet op dezelfde plekken te gaan wrijven en door van richting te veranderen.

http://vangeenen.nl/