Easy Web Search
Image default
Dienstverlening

Rondlopen met nekklachten

Het is een veelvoorkomend probleem: nekklachten. Bijna iedereen heeft er wel een keer last van gehad. Het kan voorkomen door het moeten uitvoeren van bepaalde werkzaamheden, maar ook door een verkeerde houding of bepaalde sportblessures en nog veel meer oorzaken. Feit is dat het behoorlijk vervelend en lastig kan zijn wanneer u nekklachten heeft en hier niet eenvoudig vanaf kunt komen. 

 

Mogelijke oplossingen

 

Er zijn tal van mogelijke oplossingen voor nekklachten. Hoewel de precieze oplossing sterk afhankelijk is van de exacte klachten en de mogelijke oorzaken, kunnen er een aantal typen worden benoemd. Hierbij gaat het om rust, (spierontspanning) medicamenten, fysiotherapie/chiropractie en zelfs operatief ingrijpen. In het geval van fysiotherapie en/of chiropractie is het bijvoorbeeld mogelijk om nieuwe methoden als dry needling in te zetten of over te gaan tot zogenoemde manipulatie van de wervels in de nek. Deze laatste optie staat ook wel bekend als nek kraken.

 

Wanneer u kiest voor nek kraken

 

Wanneer een medisch specialist overgaat tot nek kraken is het belangrijk dat er een goede en heldere diagnose is gesteld. Alle mogelijke oorzaken dienen bij het vaststellen van de diagnose te zijn overwogen zodat er geen onnodige risico’s ontstaan door het manipuleren. Vanuit de medische wereld wordt in dit kader ook nadrukkelijk geadviseerd om behandelingen zoals nek kraken alleen door hiervoor opgeleide specialisten te laten uitvoeren. Ga nooit zelf aan de slag en laat u ook niet behandelen door een specialist waar u twijfels bij heeft.

 

Eigen ervaringen met nekklachten

 

Recent heb ik zelf ervaren hoe vervelend het hebben van nekklachten is. Het eerste advies dat bij nekklachten kan worden gegeven is om een goede praktijk te zoeken in de nabije omgeving van uw woonplaats. In dit concrete geval ging het om de omgeving van Bennekom, waar ik terecht kon bij een praktijk voor Chiropractie. In deze praktijk was er serieuze aandacht voor de klachten en werd er uitgebreid gekeken naar de mogelijke oorzaken. Na het vaststellen van een diagnose en uitleg hierover ging de medisch specialist over tot nek kraken, het bleek de oplossing voor mijn probleem!