augustus 4, 2021

Easy Web Search

Uw partner op het Nederlandse web

Kunstgras

Kies voor kunstgras en geniet van een onderhoudsarm grasveld

Ziet je tuin er kaal en bruin uit, omdat het gras te weinig water heeft gekregen? Of tiert het onkruid juist welig, omdat je geen tijd hebt om regelmatig te maaien? Denk dan aan kunstgras! Tegenwoordig is de namaakvariant haast niet meer van echt gras te onderscheiden. Het is dus niet verwonderlijk dat een kunstmatig grasveld steeds vaker het traditionele gras vervangt. Gras van kunstvezels vergt namelijk weinig onderhoud. Dankzij kunstgras is maaien, water geven en wieden verleden tijd! Kunstgras voor de tuin is geheel onderhoudsvrij.

Ontdek ook deze pro’s van kunstgras

Behalve dat het onderhoudsarm is, houdt kunstgras ook plekken in je tuin mooi groen waar anders moeilijk gras groeit. Denk bijvoorbeeld aan schaduwrijke plaatsen. Bovendien kan normaal gras niet goed tegen chloor. Dus heb je een zwembad? Overweeg dan kunstgras. Verder veroorzaakt het geen hooikoorts en krijgen spelende kinderen geen groene grasplekken in hun kleding.

Kunstgras: de juiste kwaliteit voor ieder doel

Kunstmatige grassen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Zo is er een extra sterke variant die speciaal geschikt is voor een sportveld. Verder zijn er zeer slijtvaste kunstgrassen die binnen gebruikt worden in sportscholen. Voor in je tuin, op je balkon of op het dakterras is er ook een groot en gevarieerd aanbod aan kunstmatig gras. Ook hiervoor zijn soorten beschikbaar die sterk genoeg zijn voor spelende kinderen en huisdieren. Behalve als ondergrond heeft kunstmatige gras een stylingeffect. Zo geeft een groen grastapijt op je balkon een natuurlijk buitengevoel. Je kunt echter ook een echte blikvanger van je buitenruimte maken met een grastapijt in een opvallende kleur. Behalve allerlei tinten groen zijn er namelijk ook exemplaren in rood, geel of paars. Verder bestaan er allerlei grijs- en bruintinten plus verschillende schakeringen in wit en zwart. Door de veelzijdigheid en mooie uitstraling is kunstgras ook populair bij ondernemers als aankleding van hun stand op de beurs.

Let ook hierop bij het kopen van kunstgras

Behalve in slijtvastheid en kleur is er ook verschil in de prijs. Net als met gewone tapijten en kleden betaal je meer voor een hoge kwaliteit. Ook kunstgrassen die gemaakt zijn van langere en dikkere vezels zijn duurder dan de kortere varianten. Bedenk wel: hoe langer en hoe dikker deze zijn, hoe zachter en veerkrachtiger het gras is. Dus loop je graag op je blote voeten in de tuin? Dan is het moeite waard om wat meer te betalen voor je kunstgras!

https://www.kunstgrasdirect.nl