Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Impotentie en onvruchtbaarheid

Impotentie en onvruchtbaarheid.

Impotentie is een woord dat dikwijls niet goed wordt begrepen en gebruikt. Een simpelere benaming voor impotentie is een erectiestoornis. Het komt regelmatig voor dat het woord impotentie verkeerd wordt gebruikt. Impotentie is namelijk niet hetzelfde als infertiliteit, ook wel onvruchtbaarheid genoemd.

Wat is impotentie

Impotentia coeundi is beter bekent als het onvermogen van de man om de geslachtsgemeenschap op normale en bevredigende wijze te beginnen, voort te zetten, en teneinde te brengen. Als je zintuigen seksuele prikkels ontvangen ontstaat er, indien het lichaam goed werkt, een erectie. De bloedvaten van het mannelijke geslachtsorgaan worden wijder en vullen zich met bloed. Er zijn verschillende oorzaken voor een impotentia coeundi. Psychologisch gezien kan het zijn dat een impotentia coeundi ontstaat vanwege onzekerheid of prestatiedrang. Ook roken, diabetes, neurologische aandoeningen, en een hoge bloeddruk zijn veel voorkomende oorzaken van een impotentia coeundi.

Wat is infertiliteit

Impotentia generandi is beter bekent als onvruchtbaarheid ofwel, het onvermogen om je voort te kunnen planten. Dit houdt in dat je op een natuurlijke wijze geen kinderen zal kunnen krijgen. Er zijn verschillende oorzaken die ten grondslag liggen van deze vervelende aandoening. Als een man onvruchtbaar is komt dit door een slechte kwaliteit van zijn zaadcellen. Vaak is het zo dat door een genetische oorzaak de kwaliteit van de zaadcel slecht is. Bovendien zijn er ook oorzaken welke je zelf in de hand hebt. Roken, illegale medicijnen en alcohol hebben allemaal een slechte invloed op de ontwikkeling van de zaadcellen van de man. Ook legale medicijnen kunnen leiden tot infertiliteit.

Moge het dus duidelijk zijn dat deze twee begrippen NIET hetzelfde betekenen en dan ook los van elkaar moeten worden gezien. Overigens is het niet zo dat deze twee aandoeningen enkel los van elkaar worden aangetroffen. Houdt u hier dus rekening mee als u het heeft over impotentie en infertiliteit.

http://impotentie.yolasite.com