Easy Web Search
Image default
Bedrijven

ICT in de zorg

Ook in de zorg wordt ICT steeds belangrijker. Werken in ICT kan tegenwoordig bijna overal, maar wat maakt zorg nou afhankelijk van ICT diensten?

Service

Alleen al voor het maken van een afspraak is tegenwoordig ICT nodig. Huisartsenpraktijken en ziekenhuizen functioneren niet zonder een elektronisch patiëntendossier. Bij academische ziekenhuizen krijg je vaak zelfs een ziekenhuis ID. Aanmelden bij een balie? Niet meer in 2022. Via de aanmeldzuilen meld jij je met je ID en afsprakenbrief met barcode aan voor jouw afspraak. Artsen slaan notities, laboratoriumuitslagen en andere medische gegevens allemaal op in het elektronisch patiëntendossier. Op deze manier is het ook een stuk makkelijker geworden voor patiënten om hun eigen dossier in te zien.

Apparatuur

Ontzettend veel ziekenhuisapparatuur is afhankelijk van ICT-systemen. Het maken van röntgenfoto’s, MRI-scans en CT-scans, alles is afhankelijk van een computersysteem. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de operaties die steeds meer op een digitale manier worden gedaan. Camera’s en schermen zijn van levensbelang bij kijkoperaties en allemaal afhankelijk van ICT.

Digitale zorg

In de toekomst zullen we steeds meer digitale zorg zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die hun eigen diagnose stellen aan de hand van vragenlijsten op hun tablet. Wearables die worden ingezet bij hartpatiënten om een hartaanval te voorkomen. Ook camera’s en robotscanners zullen in de toekomst steeds vaker worden gebruikt. De medische innovaties gaan razendsnel. Tijdens de coronaperiode zagen we bijvoorbeeld al een switch van de consulten. Deze zijn sinds die periode steeds vaker online gaan plaatsvinden.

Werken in ICT

Wanneer jij wil werken in ICT dan is de zorg de perfecte plek voor jou. Je kunt op vrijwel elke afdeling terecht en ontzettend veel kanten op. Werken in ICT als systeembeheerder? Of liever als data-analist? In de zorg is alles mogelijk!