Easy Web Search
Image default
Winkelen

Hoe kies ik een horloge uit?

Een uurwerk of klok noemt men een horloge. Het woord horloge is afkomstig uit het Frans. In het Nederlands gebruiken wij het woord horloge voornamelijk voor een klein, draagbaar uurwerk.

Nu je weet waar het woord horloge vandaan komt, kunnen we kijken naar de verschillende soorten horloges. In dit artikel vatten we alles kort samen. Om uiteindelijk jou perfecte horloge te vinden!

 

Horloge merken

Iedereen kent natuurlijk de grote namen zoals: Rolex, Omega, Tag Heuer en Cartier. Zeer waarschijnlijk lees je dit omdat je voor het eerst een horloge koopt. Dan zijn de bovenstaande merken waarschijnlijk te prijzig voor. Maar dat is absoluut geen ramp, er zijn meer dan genoeg andere merken. Zoals onder andere, Casio, Seiko, Emporio Armani en Elysian.

 

Keuzes maken

Het belangrijkste is natuurlijk of je hem mooi vindt, dan kun je kijken naar onder andere de kleur. Horloges worden voornamelijk gemaakt in het: Zilver, goud, zwart en Black and rose gold watch.

Op het moment dat je hebt bedacht wat voor kleur je horloge moet hebben, kun je gaan kijken naar de vorm. Wil je een rond, vierkant of achthoekig horloge. Het breedste assortiment ligt in de ronde horloges.

Natuurlijk is de grootte van het horloge ook belangrijk, als je dunne polsen hebt, is een gigantisch horloge niet zo prettig. – Op internet of in de horlogewinkels zelf krijg je vaak een strookje, waarmee je precies de grootte van een horloge kunt opmeten op je pols.

Ben je een zwemmer of hou je van gemak? Dan is waterdichtheid ook een belangrijk punt. De meeste horloges zijn bestand tegen spatwater. Ga er dan dus niet mee douchen of zwemmen.

Nu weet je wat meer over een horloge en op welke punten je moet letten tijdens het kopen. Veel succes én plezier ermee!

https://www.elysianwatches.com/en/products/rose-gold-black-black-leather