Easy Web Search
Image default
Dienstverlening

Het verschil tussen digitale marketing en online marketing

Het verschil tussen digitale marketing en online marketing

Het is gemakkelijk om de termen digitale marketing en online marketing te verwarren, met name door de enorme toename van internetverkeer in het afgelopen decennium.

Er zijn echter duidelijke verschillen tussen deze twee termen die gevolgen hebben voor elk marketingplan. Digitale marketing is een overkoepelende term die alle soorten marketing omvat waarbij elektronische media betrokken zijn, en het bestaat al sinds de uitvinding van de radio in 1896.

Digitale marketing is gegroeid en veranderd met een groot aantal kanalen, waaronder:

Telefoon-apps

Podcasts en radio

Elektronische reclameborden

TV

Online marketing

Een van de grootste voordelen van digitale marketing is de enorme hoeveelheid gegevens die voor u beschikbaar zijn over wat werkt en wat niet; typisch bij de meeste vormen van digitale marketing, kan een bedrijf precies zien welke onderdelen van hun marketingplan de aandacht trekken en die kijkers omzetten in consumenten. Met behulp van deze gegevens kun je je marketingplannen verfijnen om snel in te spelen op de steeds veranderende behoeften van consumenten.

Online marketing is de enige subset van het digitale marketingrijk als geheel en omvat:

Websites

Sociale media

Mobiele marketing

Contentmarketing

Deze specifieke subset van digitale marketing groeit in een ongekend tempo. Veranderingen in de online marketingwereld gaan snel en slimme marketeers moeten op de hoogte blijven van de laatste trends en veranderingen om nieuwe klanten aan te trekken en huidige klanten te behouden.

Hoewel online marketing inderdaad een centrale focus is geworden, is het van vitaal belang dat je een marketingplan ontwikkelt dat meer omvat dan alleen online marketing. Je moet klanten bereiken via een breed scala aan platforms, aangezien er vaak meer dan één interactie met een bedrijf of product nodig is voordat een persoon klant kan worden. Een uitgebreid marketingplan zal klanten zowel online als offline bereiken, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel digitale marketing als een van de subsets, online marketing.

Digitale marketing: het grote plaatje:

 

Radio

Blijkbaar is digitale marketing drastisch veranderd sinds de uitvinding van de radio in 1896, maar de radio is nog steeds een belangrijke speler in de wereld van digitale marketing, vooral met de enorme toename in populariteit van podcasts in de afgelopen jaren. Radioreclame heeft zowel voor- als nadelen; het is geografisch en demografisch gericht op een bepaalde populatie in een bepaald gebied. Dit kan het heel gemakkelijk voor je maken om een ​​niche, geografische groep te bereiken; als je je echter op een breder publiek richt, wordt radio al snel te duur.

Elektronische reclameborden

Elektronische billboards zijn een andere geweldige manier om een ​​geografisch geconcentreerde bevolking te bereiken. Wat betreft buitenreclame (borden, billboards, banners, enz.), zijn elektronische billboards het meest tijdgevoelig en responsief. Je kunt ze snel bijwerken of wijzigen, en ze trekken meer de aandacht dan traditionele billboards. Je kunt zelfs tijdslots kopen op drukke momenten van de dag om het aantal vertoningen van je advertentie te vergroten.

Televisie

Televisie en commercials zijn altijd al een krachtig marketinginstrument geweest. Consumenten vertrouwen “tv-advertenties gemiddeld 15 procent meer dan online videoadvertenties”. Hoewel online marketing een aanzienlijke opmars heeft gemaakt, is aanwezigheid op tv nog steeds een essentieel onderdeel van de marketingplannen van de meeste grote bedrijven. Tv-advertenties zouden eigenlijk altijd moeten werken in combinatie met een robuuste online campagne; voor veel consumenten is hun eerste instinct na het zien van een opwindend product of bedrijf op tv om online te gaan om hun sociale media, website en andere online marketingkanalen te bekijken. Maar de tv-commercial was de aanstichter, het onderdeel van een digitale marketingstrategie die hielp hun stem te verheffen boven die van de concurrentie. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden voordat u begint met tv-reclame: demografie, de levenslange waarde van de klant, kosten, enz. Een goed geplaatste tv-spot van goede kwaliteit blijft echter een van de beste manieren om je bedrijfsnaam onder de aandacht te brengen.