Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Goed om te weten als je de terreinverlichting wilt upgraden

Wanneer het aankomt op het verlichten van een parkeerplaats ’s avonds en ’s nachts, kan het duur worden als het verkeerd gedaan wordt. Eigenaars van onroerend goed moeten nadenken over het verlichten van een parkeerterrein met voldoende dekking om donkere gebieden te elimineren, de zichtbaarheid te verbeteren en een uitnodigende ervaring voor bezoekers te creëren. Slecht verlichte parkeerterreinen kunnen criminele activiteiten aanmoedigen en ervoor zorgen dat werknemers en klanten zich onveilig voelen als ze er in het donker rond moeten lopen. Als het vervangen of verbeteren van de bestaande parkeerterreinverlichting een onredelijke uitgave lijkt, weeg dan het alternatief af. Kun je het je veroorloven om het niet te doen?

Nog geen LED verlichting?

Als je parkeerterreinverlichting nog niet voorzien is van LED verlichting, maken ze naar alle waarschijnlijkheid nog gebruik van inefficiënte oude technologieën en kosten ze op de langere termijn meer in het gebruik. Door de lagere energiekosten, het wegvallen van onderhoud en de zeer lange levensduur zul je een ROI hebben die de initiële kosten van een upgrade kan compenseren. Terwijl je je vooronderzoek doet, zijn hier enkele belangrijke vragen die je jezelf moet stellen als je van plan bent de terreinverlichting een upgrade te geven.

Hoe krijg ik het licht waar ik het nodig heb?

De lay-out van parkeerterreinen verschilt enorm van land tot land en ook het aantal palen dat op het moment van de aanleg is geïnstalleerd, kan variëren. Traditionele verlichting wierp grote lichtpoelen op de grond, wat de verlichting zeer inefficiënt en vaak onnauwkeurig maakte. Wanneer je de optie om te upgraden naar LED-verlichting afweegt, zul je moeten beslissen of je de bestaande palen zult behouden of ze volledig zult vervangen. Met de efficiëntie die LED-verlichting brengt, kun je meer licht krijgen met minder armaturen door optieken te gebruiken die het licht nauwkeurig over de grond verspreiden.

Na het uitvoeren van een fotometrische studie en het verkrijgen van een verlichtingslay-out, kun je een weloverwogen beslissing nemen om de bestaande masten te gebruiken of aanpassingen te doen aan de hoeveelheid ter plaatse. Een andere overweging naast de hoogte van de palen en de afstand tussen de palen is de werkelijke structurele integriteit van de palen zelf. In de meeste situaties kunnen palen worden gebruikt voor nieuwe verlichtingsplannen als ze passen bij de gewenste esthetiek die je zoekt en het is meestal kosteneffectiever om dat te doen.

Hoe zullen besturingselementen de verlichting op het parkeerterrein ten goede komen?

De dagen dat commerciële eigendommen hun verlichting 24 uur per dag, 7 dagen per week lieten branden en hoge energiekosten in stand hielden, lopen ten einde nu LED’s zijn gekoppeld aan besturingselementen. LED-verlichtingsarmaturen zijn uitgerust met drivers die continu dimmen mogelijk maken, waarbij de overgang van 100 naar 10 procent soepel en naadloos verloopt (niet trapsgewijs). In combinatie met passieve infrarood foto/bewegingssensoren (PIR) kunnen ze beweging detecteren en indien nodig de lichtoutput aanpassen. Zelfs nadat de sensoren geen beweging meer waarnemen, kunnen instelbare tijdvertragingsregelaars ervoor zorgen dat de verlichting gedurende een vooraf bepaalde tijd op volle sterkte brandt voordat ze tot de laagste stand wordt gedimd en vervolgens volledig wordt uitgeschakeld. Twist-lock fotocontrole of fotocel dimmer accessoires bieden instelbare controle oplossingen voor outdoor LED armaturen en passen automatisch de lichtniveaus aan van schemering tot dageraad.

 

Innovatieve bedieningselementen die zijn geïntegreerd met commerciële LED-verlichting kunnen de energiebesparing verder verhogen, onnodige lichtvervuiling verminderen en operationele inzichten verschaffen. Aangezien het Internet of Things (IoT) mensen in staat stelt een grote verscheidenheid aan items via het web met elkaar te verbinden, kunnen LED-lampen digitaal worden bestuurd met precieze hoeveelheden en krijgen ze real-time rapportage over hoe de systemen van een gebouw presteren.