Easy Web Search
Image default
Dienstverlening

Excel XBRL

Het gebruik van Excel is in de laatste jaren alleen maar toegenomen in plaats van af te nemen. Microsoft brengt kleine updates uit maar voor de rest is er weinig aan verandert. Het werkt perfect en is simpel in gebruik. grote veranderingen zijn dan ook niet nodig.

Miljoenen bedrijven over de hele wereld maken gebruik van Excel om financiële rapporten op te stellen. Dit omdat het maken van rapporten in Excel makkelijk is. Gegevens kunnen makkelijk ingevuld worden en er kunnen ook complexe berekeningen worden gemaakt. Het probleem voor sommige bedrijven is alleen dat ze tegenwoordig soms rapporten in XBRL moeten aanleveren.

De rapporten dat in Excel gemaakt zijn worden daarom met Excel XBRL omgezet naar XBRl. Dit wordt meet de handige tool Excel XBRL gedaan. De rapporten die in Excel gemaakt zijn kunnen met een paar klikken tot XBRL bestand gemaakt worden.

XBRL zelf is een computertaal dat ontwikkeld is voor het delen van financiële gegevens. In Nederland wordt al sinds 2007 hier gebruik van gemaakt en in 2016 werd het aanleveren van sommige rapporten in XBRL al verplicht. Deze jaar zullen nog meer rapporten verplicht in XBRL aangeleverd moeten worden.