Easy Web Search
Image default
Woning en Tuin

Een wisa ligbad in de badkamer?

Bij de beslissing of het nieuwe ligbad in de badkamer van acryl of plaatstaal met emaille moet zijn, spelen meer argumenten een rol dan enkel de voor- of nadelen van het basismateriaal waar het bad van gemaakt is. Eén van deze argumenten. En nog wel een heel belangrijke, zijn de mogelijkheden van de vormgeving van dergelijke baden. Een plaatstalen bad met emaille kan, door een fabrikant als Bette of Kaldewei, veel strakker worden vormgegeven dan een ligbad in een zelfde soort uitvoering van acryl. De beperkingen zitten dan in het materiaal acryl waarbij men onder andere met rondingen in de (hoek)afwerkingen rekening moet houden. Dit kan dus een bepalend argument zijn bij het maken van badkamer ontwerpen, wordt het modern wellicht minimalistisch of speelt een ander design de hoofdrol. Ten aanzien van de vormgeving heeft acryl daarentegen ook weer haar specifieke voordelen, het integreren van armsteunen in het ligbad of een extra vlak gedeelte, voor het beter kunnen staan bij het in bad douchen, zijn er daar enkele van. Dergelijke, in het bad aangebrachte voorzieningen, zijn weer sterke punten van bijvoorbeeld de Riho of Wisa baden. Een ander issue is de prijs, alhoewel beide soorten van baden in de online webshop van www.sani-bouw.nl te bestellen zijn voor scherpe prijzen, is de basisprijs van het merendeel van de acryl baden lager dan van een bad gemaakt uit plaatstaal en emaille.

Relaxen in de badkamer 

In dit artikel wordt echter verder voornamelijk gekeken naar de voordelen of juist de nadelen van het materiaal zelf bij het dagelijkse gebruik in de diverse badkamers. Als eerste kijken we naar de levensduur die eigenlijk door middel van garanties bij zowel Wisa, Riho, Bette en Kaldewei zo lang wordt gegarandeerd dat de badkamer eigenlijk al twee keer aan een renovatie toe was. Voor ouderen heeft de acryl badkuip wellicht een streepje voor omdat deze een veel hogere statische wrijvingscoëfficiënt heeft dan conventionele badkuipen die afgewerkt zijn met emaille. Hierdoor wordt het risico van uitglijden gereduceerd en ontstaat er een hoger veiligheidsniveau. Niet onbelangrijk is het gemak waarmee een ligbad kan worden onderhouden. Ook hier constateren we maar weinig verschillen, beide nemen geen vuil, badzout of andere producten die men aan het badwater toevoegt op waardoor het reinigen ook uiterst gemakkelijk kan plaatsvinden. Ook het ontspannen in bad en het tegelijkertijd verzorgen van de huid bijvoorbeeld door toevoegingen zoals modderbaden, laat geen residu achter in de vorm van hardnekkige vlekken. Beide materialen hebben een hoge weerstand tegen chemicaliën, zoals aangetoond door testen met zwavelbaden, ijzerhoudend water en humuszuur, ook de baden en douchebakken van wisa.

Schoonmaken van het ligbad in de badkamer

Mochten er na jaren van intensief gebruik toch wat doffe plekken of kleine krasjes aan het oppervlak zijn ontstaan dan is de renovatie van een acryl bad zeer eenvoudig. Met nat schuren (korrel 1200) en daarna het gebruik van licht schurende poetsmiddelen is de glans van de acryl laag weer volledig te herstellen en als nieuw naar boven te halen. Ook de kleine krasjes zijn op deze wijze volledig weg te poetsen. Bij emaille is dit ook mogelijk door het gebruik van koud emaille, wat vloeibaar is en in dunne laagjes opgebracht dient te worden. Dit is een ietwat lastiger proces maar tegelijkertijd is de kans op een beschadiging in een plaatstalen bad ook uiterst gering. De dagelijkse verzorging is bij beide baden echter snel gedaan, reinigen met een zachte doek en zeep is voldoende. Samenvattend blijken er dan toch, behoudens de eerder genoemde verschillen in vormgevingsmogelijkheden en prijsniveaus, verder niet al te veel verschillen te bestaan tussen de acryl ligbaden van Wisa en Riho en het andere materiaal, het emaille van de ligbaden van Kaldewei en Bette. De vorm van de ligbaden is onder andere in de online badkamershowroom of de webshop van www.sani-bouw.nl goed terug te zien en voor de scherpste en beste prijzen kijkt u in de webshop.

http://www.sani-bouw.nl/badkamer-en-tegel-showroom/badkamers