Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Een rimpel meer of minder

Sommige mensen malen er niet om: een rimpel meer of minder. Maar deze mensen zijn toch in de minderheid. Wie baalt er nu niet van om op een dag in de spiegel te kijken en te zien dat je niet meer de jonge blom bent van 20 jaar geleden.

Ouder worden gaat gepaard met de vorming van rimpels. Je krijgt ook grijs haar en je rug is niet zo soepel meer. Maar grijs haar kun je verven. En die stijve rug moet je gewoon mee leren leven. Maar wat doe je nu met de lelijke rimpels? Lachrimpels zijn niet erg, maar die rimpels waar je er zo triest van gaat uitzien. De verticale rimpels veroorzaken die “sad look”.

Je krijgt rimpels als gevolg van een verminderde hoeveelheid elastine in de huid. Elastine houdt je huid lekker soepel tot een bepaalde leeftijd. Ook het eiwit collageen gaat achteruit. Dit collageen slijt gewoon als gevolg van bewegingen. Als je vaak fronst, blijf je op een gegeven moment die frons houden. Niet meer doen dus.

Houdt je ook zo van lekker zonnen? Dat is ook een van de oorzaken van een gerimpelde huid. Zorg als je in de zon komt voor een goede zonnebrandcrème. Verder is roken ook fataal voor je mooie jonge huid. Daar had je natuurlijk nooit mee moeten beginnen in de eerste plaats maar als je nu eenmaal rookt, kun je daar het beste zo snel mogelijk mee stoppen.

Anders oorzaken van rimpels zijn stress en hormonale veranderingen. Je kunt misschien nog stressvolle situatie uit de weg gaan maar aan hormonale veranderingen ontkom je toch echt niet, helaas.

Je kunt rimpels verwijderen met Botox. Dit kan bijvoorbeeld bij Botox Barendrecht. Er komen steeds meer Botox klinieken en dat is niet voor niets. Je bent niet de enige, die niet blij is met zijn/haar rimpels.

http://faceland.nl/