Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Een glamping in de bergen? Dat kan zeker!

Iedereen is bekend met de term camping, maar de term glamping is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een glamping is eigenlijk een luxe versie van een camping. Glamping is een combinatiewoord van glamour en camping, dus eigenlijk is glamping kamperen in luxe. Een glamping heeft het gemak van  thuis, maar dan tussen de natuur zoals bij kamperen. Glampings vind je in een omgeving met veel natuur. Dit geeft men toch het gevoel van kamperen. Glamping zijn verder wereldwijd te vinden. Wil je een glamping in de bergen? Of een glamping in Slovenië? Het kan allemaal!

 

Hoe ziet een glamping in de bergen er precies uit?

Een glamping kan op verschillende manieren uitpakken. Zo zijn er tipi’s, safaritenten, houten blokhutten of lodgetenten. De tenten hebben een gezellige uitstraling van binnen en buiten. Vaak zijn de tenten eenvoudig ingericht maar toch met alle gemakken van een huis. Er zijn ook glampings met enkel een bed, dit wordt altijd vermeld. Vaak kun je ook bij glampings ook ontbijt krijgen van lokale producten. Vaak zijn er verschillende glampings waar je uit kunt kiezen dit zal ook qua prijs verschillen. Het fijne aan een glamping in de bergen is dat je uitgerust wakker wordt met een mooi rustgevend uitzicht. Online staat welke faciliteiten bij jouw verblijf komen kijken dus zo hoef je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

 

De verschillen van een camping en glamping

De grootste verschillen zijn de luxe die bij een glamping komen kijken. Denk aan een bed dat schoon en opgemaakt voor je klaar staat. Daarnaast bied een glamping ook meer hygiëne dan een camping. Neem een voorbeeld aan de douches, bij een glamping kun je eventueel in je accommodatie douchen mits deze bij je verblijf zit. Bij een camping moet je vaker wachter voor de openbare douches waarvan het water vaak aan de koude kant is. Bij een openbare wc of douche zijn ook meer bacteriën waardoor deze automatisch minder hygiënisch zijn. Ben jij al overtuigd voor een glamping in de bergen? Boek dan snel je accommodatie! Veel plezier gewenst op uw verblijf!

 

https://cvet-gora.si/nl/accommodatie/glamping-slovenie