Easy Web Search
Image default
Zakelijk

Een eigen WordPress website maken, waar te beginnen?

Het meest gebruikte CMS ter wereld, WordPress. Je wil al een tijd een eigen website maken en hebt besloten dit met WordPress te gaan doen maar waar moet je nu beginnen. Wij gaan je hierbij helpen zodat je start in ieder geval goed is.

Schaf een hosting pakket aan en registreer een domeinnaam

Voor het online houden van een WordPress website die 24/7 bereikbaar moet zijn heb je website hosting nodig en een domeinnaam. Een domeinnaam kun je vaak bij een hosting provider registreren maar .NL domeinnamen zijn schaars en veel namen zijn al weg.

Bedenk dus een unieke en goede naam en controleer eerst of de domeinnaam nog beschikbaar is. Als dit het geval is dan kun je ook de webhosting voor je WordPress website aanschaffen.

Een eigen WordPress website maken start dus met het aanschaffen van een domeinnaam en webhosting pakket. Je kunt ook voor een WordPress hosting pakket gaan, dan heb je soms meteen fijne voordelen en WordPress kun je gemakkelijk installeren.

De volgende stap is het installeren van je WordPress CMS

Dit kun je handmatig doen via FTP maar als je WordPress hosting hebt afgenomen kun je vaak ook direct vanaf het Control panel je WordPress installeren. Dat werkt erg gemakkelijk en snel zonder technische kennis. Je kunt dan wat nodige instellingen veranderen binnen WordPress en daarna al snel aan de slag met het WordPress thema.

Een WordPress thema is de basis van je nieuwe website en erg belangrijk. Daarom is het ook verstandig om er goed over na te denken en verschillende mogelijkheden te bekijken.

Kies je WordPress thema en eventueel pagebuilder

Zoals al eerdere aangegeven komen we nu op het wat leukere gedeelte en dat is het kiezen van een WordPress thema. Er zijn honderden al niet duizenden WordPress thema’s beschikbaar. Gratis maar ook betaald en ze hebben tal van opties en designs beschikbaar voor een snelle start.

Kies niet het eerste de beste thema wat je tegenkomt maar bekijk er meerdere en vergelijk deze met elkaar. Ons advies is om altijd wel voor een betaald thema te kiezen die veel gedownload is door andere en met goede reviews. Dan ben je verzekerd dat het thema goed onderhouden wordt door de ontwikkelaar en je ook voldoende support krijgt als je vragen hebt.

Je kunt een thema vaak combineren met een WordPress pagebuilder als Elementor, Visual Composer of WPBakery. Hiermee kun je gemakkelijk al je pagina’s vormgeven en variëren in designs. Dit zorgt ervoor dat je website dynamisch is en niet elke pagina dezelfde opmaak heeft.

Kan ik nu zelf een eigen WordPress website maken?

Als je deze basis stappen volgt dan is dat een begin maar je kunt het beste een uitgebreide WordPres handleiding volgen die we al eerder hebben gedeeld in dit artikel. In zo’n WordPress handleiding wordt je van A tot Z meegenomen en heb je aan het einde een eigen WordPress website staan.