Easy Web Search
Image default
Mode en Kleding

Duurzaam maar niet duur

Fast fashion is erg gemakkelijk voor consumenten omdat dat precies omschrijft hoe het in elkaar zit: snel en goedkoop. Kleding die net een seizoen meegaat, die niet duurzaam is en snel kapot gaat na slechts een paar keer dragen. Als het op duurzame kleding aankomt zijn we vaak bang dat het prijskaartje daarvoor veel te hoog ligt en we genoegen moeten nemen met een standaard design.

Maar in werkelijkheid hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Er zijn duurzame en organische alternatieven die wel geven om de materialen, de werkomstandigheden en degenen die de kleding maken, maar waarvan de geproduceerde organische kleding zeker niet direct een fortuin hoeft te kosten.

Een goed voorbeeld van een merk dat zeer betaalbare verantwoorde kleding maakt van biologisch katoen is ADUH. ADUH produceert verantwoorde kleding in Indonesië in goede werkomstandigheden en met het principe van slow fashion. In tegenstelling tot fast fashion wordt mode pas gemaakt als het wordt besteld.

Hierdoor ligt de werkdruk een stuk lager en zijn de werkomstandigheden en compensatie voor degenen die het product maken een stuk beter dan bij grote fast fashion merken die zoveel mogelijk in korte tijd willen produceren.

Bovendien hoeft er bij slow fashion ook geen overbodige kleding te worden weggegooid aan het eind van het seizoen, dus ook nog eens extra winst voor het milieu!

Als je denkt dat het daardoor direct veel gaat kosten of saai hoeft te zijn, heb je het mis. ADUH levert de leukste street fashion voor zeer goede prijzen. Neem zeker eens een kijkje op hun website!