Easy Web Search
Image default
Bedrijven

De mooiste wijnglazen

We houden allemaal van een glaasje wijn. Lekker bij het avond eten of bij een gezellige avond met vrienden. We hebben alleen niet altijd de juiste wijnglazen in huis. Wijnglazen zijn er namelijk in veel verschillende varianten.

Welke soorten wijnglazen zijn er?

Er wordt kort gezegd een onderscheid gemaakt tussen champagne glazen, rode wijnglazen, witte wijnglazen en dessert wijnglazen. Het kan natuurlijk wat veel zijn om voor elk soort een apart glas aan te schaffen. Als het al niet de prijs is dan is het misschien wel de ruimte in de kast. Een glas dat zich perfect leent voor alle soorten wijn is een groot witte wijnglas. Het verschil tussen een witte wijnglas en een rode wijnglas is dat een witte wijnglas kleiner is. Dit komt omdat er wordt gezegd dat kleine wijnen in een klein glas moeten en grote wijnen in een groot glas. Maar wat wordt er dan bedoeld met een kleine en een grote wijn. Een witte wijn is een kleine wijn omdat het een fijne smaak heeft. Als je dit in een groot glas schenkt dan kan het aroma van de wijn verdwijnen. Een rode wijn wordt gezien als een grote wijn, dit omdat deze vol van smaak is. Als je deze wijn in een te klein glas schenkt dan zal de geur niet goed vrij komen. Vandaar dat een groot witte wijnglas een uitstekende middenweg biedt. Het is klein genoeg om het aroma van de witte wijn vast te houden en groot genoeg om de geur van de rode wijn vrij te laten komen.

De keuze voor het materiaal

Wijnglazen kunnen op verschillende manieren worden gemaakt. De prijs van een wijnglas hangt hier ook vanaf. De meer alledaagse wijnglazen zijn wat goedkoper. Ze zijn gemaakt van glas waar niet veel speciaals mee is gebeurd. Het is dan ook niet erg als deze kapot gaan. Ook bestaan er glazen die bijna onbreekbaar zijn. Deze zijn iets duurder in aanschaf maar daar heb je dan ook gegarandeerd lang van. Dan heb je ook nog de handgemaakte wijnglazen. Deze wijnglazen zijn flinterdun en doen de heerlijke wijnsmaak zeker eer aan. Deze glazen zijn vaak een stuk duurder maar zijn van de allerbeste kwaliteit. Ze zijn gemaakt van flinterdun kristal en zien er sierlijk uit. Dit zijn dus zeker de glazen die je alleen voor een speciale gelegenheid uit de kast wilt halen.

https://www.wineandbarrels.nl/shop/114-wijnglazen/