Easy Web Search
Image default
Bedrijven

De gevolgen van de AVG wet

AVG staat voor, Algemene verordening gegevensbescherming. De AVG wet is er om de persoonsgegevens te beschermen. Het heeft er onder andere voor gezorgd, dat je bijvoorbeeld niet zomaar als uitzendkracht meer in kunt klokken met jouw vingerafdruk. Dit is namelijk te privacygevoelig.

Digitale veiligheid

Digitaal was er best het één en ander aan te merken, qua beveiliging van de persoonsgegevens. Men is er mee bezig om dit beter te maken. Er was wetgeving nodig en zodoende hebben we de huidige AVG wet. Dit heeft ook als gevolg, dat ook bijvoorbeeld een kleine ondernemer veel bewuster gebruik moet maken van allerlei software.

Zo is het softwareprogramma MailChimp bijvoorbeeld, niet AVG-proof. Dit heeft dus als gevolg dat je een boete riskeert als je dus toch gebruik maakt van MailChimp. Moet je dit nu allemaal zo ernstig nemen? Ja en nee. Het is belangrijk om de persoonsgegevens van jouw klanten te beschermen. Maar, als jij een zzp’er bent die bijvoorbeeld diensten levert, zal het vermoedelijk niet zo’n vaart lopen. Het kan ook zo zijn dat MailChimp over een paar jaar wel aan de AVG wet, zoals wij die in Nederland kennen, voldoet. Heb je daarmee een vrijbrief? Nee, je loopt alsnog risico. Maar je hebt wel vermoedelijk een kleinere kans dat ze jou controleren, dan dat grote bedrijven dit kunnen verwachten.

Heb je echter een groot bedrijf waarbij de persoonsgegevens gevoelig liggen? Dan is het een ander verhaal. De verantwoordelijkheid van zo’n bedrijf, is veel groter. Voor controle op de wet is het dus ook vooral van belang, dat ten eerste de grotere tot middelgrote bedrijven het op orde hebben. Inmiddels zijn er al vele stappen genomen.

Ict ondersteuning

Heb je een middelgroot bedrijf en heb je ict ondersteuning nodig? Dan kun je vast ook wat ondersteuning vragen voor zaken omtrent de AVG wet. Vraag dus aan jouw ict ondersteuning, wat zij voor jou op dit vlak kunnen betekenen. Met een goede ict ondersteuning ben je al snel een stuk verder. Op naar een AVG-proof bedrijf.

https://deictexpert.nl/ict-beheer.php