Easy Web Search
Image default
Bedrijven

De belangrijkste onderdelen van een automotor

De motor is de krachtpatser van je auto. Zonder de motor, zou je namelijk nergens naartoe kunnen. Toch is dit onderdeel één van de meest schadegevoelig delen van de auto, met verschillende vormen van motorschade, zoals roest, doorgebrande kabels of andere brandschade. Maar wat maakt de motor nu zo belangrijk?

Belangrijke vloeistoffen onder de motorkap

Zoals je waarschijnlijk al eens eerder hebt gezien, zitten er onder de motorkap van een auto veel verschillende vloeistofcontainers. Zo heb je ruitensproeiervloeistof, die de voor- en achterruit goed schoonmaakt. Ook vind je remvloeistof, die je helpt bij het remmen door de kracht die je uitvoert op het rempedaal door te geven naar de remmen zelf. Olie voor de motor is ook belangrijk, omdat het de motor smeert, waardoor onderdelen soepeler langs elkaar af kunnen bewegen.

De accu

De accu helpt de auto om op te starten door stroom door te geven aan de startmotor via de flywheel. De accu zelf wordt opgeladen met een dynamo, zodat deze lang mee gaat. Naast de primaire functie van het aanzetten van de motor, heeft een accu ook nog enkele secundaire functies. Hierbij moet je denken aan het leveren van stroom aan de radio, het ABS-systeem en de lichten. Het kan zijn dat je de lampen van je auto per ongeluk aan laat staan, waardoor de accu langzaamaan leeg zal raken. Omdat je niet aan het rijden bent, kan de accu via de dynamo ook niet worden opgeladen. Hierdoor kan je ook je auto niet opstarten. Je kan de accu gelukkig extern opladen met een acculader of met startkabels.

De flywheel

Het vliegwiel heeft zelf geen functie die het uitvoert, maar het is toch één van de belangrijkste onderdelen in de motor. Zoals al eerder is gezegd, is dit onderdeel belangrijk bij het opstarten van de auto, omdat het verbonden is met de startmotor en de rotatie doorgeeft aan de hoofdmotor.

https://sweedspeed.com/saab-v4/