Easy Web Search
Image default
Huishoudelijk

Afdekzeil, een handige bescherming voor je spullen!

Je spullen wil je natuurlijk altijd beschermen, maar binnen heb je daar niet altijd de ruimte voor, een handige oplossing is dan een afdekzeil. Met een goed afdekzeil kan je gemakkelijk je spullen buiten beschermen tegen allerlei weersomstandigheden, regen en uv-straling kunnen je spullen sneller beschadigen dan je denkt. Nog een ander voordeel van deze handige bescherming is dat ze niet direct in het zicht liggen. Het gehele jaar door worden je spullen en tuinmeubelen goed beschermd met een afdekzeil.

Waar is afdekzeil van gemaakt?

Afdekzeil is gemaakt van dunne strookjes plastic, deze dunne strookjes zijn samen strak geweven, dit heet ook wel HDPE bandjesweefsel. Aan beide kanten is dit plastic voorzien van een soort jasje, LDPE coating. Het HDPE bandjesweefsel zorgt ervoor dat het zeil erg stevig is met een hoge dichtheid, de LDPE coating zorgt ervoor dat het zeil waterdicht is.

Hoe herken je een goed afdekzeil?

Het belangrijkste bij het aanschaffen van een afdekzeil is dat het gemaakt is van een duurzaam en waterbestendig materiaal. Ook is het natuurlijk belangrijk dat het zeil wel groot genoeg is om al je spullen te beschermen. Bij het aanschaffen van een afdekzeil moet je goed in je achterhoofd houden wat je doel is, voor producten die je binnen wilt afdekken is een licht afdekzeil al genoeg, maar voor producten die je buiten wilt afdekken met zware weersomstandigheden zal een licht afdekzeil niet genoeg zijn en moet je een zwaarder afdekzeil aanschaffen.

Hoe lang gaat een afdekzeil mee?

Hoe lang een afdekzeil meegaat is afhankelijk van de kwaliteit van het doek en hoe je ermee omgaat. De gemiddelde levensduur van een afdekzeil ligt rond de 5 jaar, hoe vaker je het gebruikt en in welke weersomstandigheden het gebruikt wordt, verkort natuurlijk de levensduur van een afdekzeil. Als je echter goed omgaat met het zeil en hem goed verzorgd, kan hij tot wel 10 jaar meegaan.

 

Als je je spullen wilt beschermen is het aanschaffen van een afdekzeil zeker geen verkeerd idee. Door het bandjesweefsel en het dunne jasje is het zeil erg stevig en waterdicht. Voor het kiezen van het juiste afdekzeil is het van belang om je doel goed in je achterhoofd te houden en te letten op het materiaal, met de juiste verzorging kan het zeil wel 10 jaar meegaan. Een handige bescherming voor je spullen is dus zeker een afdekzeil, schaf er snel eentje aan!

 

https://vendrigpackaging.com/396-afdekzeil